Életmód

Jó hír, végre hazaengedik a kórházból a kis Zentét

A gerincvelő-sorvadásban szenvedő 21 hónapos kisfiú laboreredményei kitűnőek, de még legalább egy hónapig kell szednie a szteroidot.

Egy hónappal azután, hogy a Bethesda Kórházban megkapta a 700 millió forintba kerülő Zolgensma-kezelést, végre hazaengedik a kórházból a gerincvelő-sorvadásban szenvedő kisfiút, Zentét – írja az Index. A gyerek édesanyja a Facebookon számolt be az örömhírről.

Fotó: SMA-1 Baby / Facebook

Az orvosok azért döntöttek úgy, hogy hazaengedik Zentét a kórházból, mert a laborvizsgálatai hibátlan eredményt produkáltak. Ennek ellenére még legalább egy hónapig szednie kell a szteroidot, de az adagot folyamatosan csökkenteni fogják. „Ez továbbra is azt jelenti, hogy nem jöhet hozzánk senki és mi sem megyünk társaságba”írta a közösségi oldalon az édesanyja.

A 21 hónapos kisfiú számára Magyarországon és a határon túl is gyűjtöttek, a világ egyik legdrágább gyógyszerének számító Zolgensmát ugyanis kétéves kor előtt kell alkalmazni ahhoz, hogy a betegségét visszafordíthassák. Zente kezelése óta egy másik gerincvelő-sorvadásban szenvedő kisfiú, Levente gyógyszerére is összegyűlt a 700 millió forint.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top