Baba

Így örült apja Aranylabdájának Messi kisfia – videó

Még talán maga a labdarúgó sem örült nála jobban az elismerésnek.

Hatodik alkalommal nyerte el Lionel Messi, az FC Barcelona argentin labdarúgója a France Football magazin által odaítélt és az év legjobb játékosának járó Aranylabdát. A 32 éves futballista, aki idén spanyol bajnok lett klubjával, míg a válogatottal harmadik helyen végzett a Copa Americán, eddig Cristiano Ronaldóval közösen volt csúcstartó öt elsőséggel. 

Lionel Messi Aranylabda

Lionel Messi hatodszor nyerte el az Aranylabdát (Kristy Sparow/Getty Images)

Messi 2009, 2010, 2011, 2012 és 2015 után érdemelte ki a futballvilág legrangosabb egyéni elismerését, ezúttal a Bajnokok Ligája-győztes FC Liverpool holland védőjét, Virgil van Dijket előzte meg a szavazáson. Az Aranylabdát 2008 és 2017 között kizárólag a Ronaldo és Messi kapta meg, míg tavaly a horvát Luka Modric érdemelte ki az elismerést.

A labdarúgót családja is elkísérte a hétfő esti, párizsi díjátadóra, és aki valószínűleg a világon a legeslegjobban és legcukibban  örült a díjnak, az nem más volt, mint kisebbik fia, a hároméves Mateo.

„Tíz éve, amikor az első Aranylabdát kaptam, akkor három testvérem jött el velem a díjátadóra. Ma a hatodikat kaptam, és a feleségem, valamint a gyermekeim kísértek el” – mondta a játékos.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top