Baba

Kilenc vetélés után egy év alatt két csodababát hozott világra az anya

A szülők már feladták a reményt, de egymás után két váratlan fordulat is történt.

Kilenc vetélés után nem egész egy év leforgása alatt két babát is világra hozott egy brit anya – írja a Mirror.

Noha Simone Austinnak és férjének, Chrisnek már van egy hatéves fiuk, a pár mindig is nagyobb családra vágyott – azonban miután ilyen sok próbálkozásuk végződött tragédiával, és az orvosok megállapították, hogy a nő lupusban és Ehlers–Danlos-szindrómában szenved, feladták a reményt. Simone végül éppen ekkor lett várandós második gyermekével, Elenával, a megpróbáltatások azonban még nem értek véget, a kislány ugyanis 2018 októberében 24 hétre született meg, és egészen januárig a kórházban harcolt az életéért. Ez a család tavalyelőtti karácsonyára is rányomta a bélyegét, amiről az anya így mesélt: „Próbáltuk olyan varázslatossá tenni az ünnepet a fiunknak, Joey-nak, amennyire csak lehetett, de így alig láttuk Elenát. Összegyűlt nálunk az egész család, én viszont kiborultam, és be akartam menni a lányomhoz. Végül meglátogattuk a kórházban, eltöltöttünk nála egy órát, aztán átmentünk Chris anyukájához vacsorázni, és kitettük Elena fotóját az asztalra, hogy valamilyen formában mégis velünk legyen.”

A mostani ünnep viszont már egész más hangulatban telt Austinéknál: noha az orvosok szerint Elenának csak 55 százalék esélye volt a túlélésre, a kislány végül megerősödött, és hazamehetett a szüleihez és a bátyjához – Simone pedig közben felfedezte, hogy alig néhány héttel a szülés után ismét teherbe esett. „Lebénultunk, nem álltunk készen rá, hogy újra átéljük a korábbiakat. De aztán elmentünk egy vizsgálatra, és rendben volt a szívhang, úgyhogy újra a dolgok közepén találtuk magunkat – mondta el az anya. – Egészen szürreális volt hazavinni a kórházból Damient, fel sem fogtuk igazán, hogy születik még egy babánk, de azonnal beleszerettem. Nem bírok az érzelmeimmel, még akkor is sírtam, amikor a karácsonyi ajándékokat csomagoltam – az előző évben ilyesmire nem sok lehetőségünk volt. Nagyon boldog vagyok, mindenem megvan, amit pénzért nem kaphat meg az ember. Hihetetlenül szerencsésnek érzem magam.”

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top