Baba

Megnyugodhatnak a várandósok: a baba valószínűleg nem kapja el a vírust

Egy jó hír a kismamáknak.
A babákra nem veszélyes a vírus

Ránk férnek a jó hírek mostanság – főleg koronavírus-ügyben. Íme egy példa: egyre biztosabb, hogy nem terjed a koronavírus várandós anyáról az újszülöttre – írja a hvg.hu a Frontiers in Pediatrics című folyóiratban publikált tanulmányra hivatkozva. Mint írják, a kutatásban négy olyan anyát vizsgáltak, akik koronavírus-fertőzöttek voltak, és egy vuhani kórházban adtak életet gyereküknek. Szerencsére egyetlen csecsemőnél sem jelentkezett semmilyen Covid-19-cel kapcsolatos tünet. Egyetlen gyereknél lépett fel enyhe lélegzési probléma három napig, de ezt is kezelni tudták. 

Jelenleg nemcsak a gyerekek egészségesek, de az anyák is felépültek a fertőzésből. Korábbi tanulmányukban kínai kutatók kilenc Covid-19-es várandós nő esetét vizsgálva szintén nem találtak bizonyítékot arra, hogy a vírusfertőzés átterjed a várandós anyáról gyermekére.

Jó ilyesmit hallani, hiszen most sok várandós aggódik a járványhelyzet miatt, még akkor is, ha tudják, hogy nem ők jelentik az elsődleges kockázati csoportot. A dologhoz hozzátartozik, hogy császármetszés esetén nagyobb a biztonság az orvosok szerint.

Forrás: hvg.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top