Sztárok

Istenes Bence karanténba vonult a koronavírus miatt: „Minél kevésbé vesszük komolyan a helyzetet, annál hosszabb ideig fog tartani”

A karantén mellett kampányol Istenes Bence, és egy komoly videóval üzent azoknak, akik nem veszik komolyan a koronavírus miatt kialakult helyzetet.

A koronavírus-helyzet miatt önkéntes karanténba vonult Istenes Bence és Csobot Adél, akik a lehető legszükségesebb esetben hagyják csak el az otthonukat. A pár Németországban van, ahonnan Bence egy tőle szokatlanul komoly hangvételű üzenetben foglalta össze, miért van szükség most összefogásra és egyéni felelősségvállalásra. 

„Minél kevésbé vesszük komolyan a helyzetet, annál hosszabb ideig fog tartani és annál többen fognak anyagilag belerokkanni”  – hangzott el a videóban, és Istenes Bence azt is kifejtette, mennyi ismerőse van, akik még most is összejárnak másokkal, közben pedig a cégük jövőjéért aggódnak. Pedig ha mindenki betartja a szabályokat, sokkal nagyobb esély van ezen a nehéz időszakon túl, gyorsan a következő szakaszba lépni, ahol már elkezdődhet az újjáépítés. 

Csobot Adél és Istenes Bence Németországban élnek (Fotó: Facebook)

Csobot Adél és Istenes Bence Németországban élnek (Fotó: Facebook)

Bencének sokan megköszönték, amiért kiállt és elmondta mindezt, és a közel négymilliónyi videóindítás is bizonyítja, hogy fontos volt ismert emberként felvállalnia a véleményét. Mivel Istenesék már 10 napja vannak önkéntes karanténban, most azt is megmutatta, hogyan alakították át a hétköznapokat. Többek között van egy lemosható táblájuk, amin vezetik a napirendet, nem járnak ki, legfeljebb boltba, de hogy ezek számát is csökkentsék, Adél például elkezdett otthon kenyeret sütni. 

Istenes Bence és Csobot Adél megmutatták a németországi otthonukat, ahonnan bejelentkeztek: 

Mások is megszólaltak a koronavírus kapcsán: 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top