Baba

Felépült a koronavírusból egy 7 éves kislány a Semmelweis klinikán

A kislány már el is hagyhatta a kórházat.

Március 22-én epilepsziás görcsrohamok miatt került a Semmelweis Egyetem I. számú Gyermekgyógyászati Klinikájának intenzív osztályára egy 7 éves kislány. A légútbiztosítás során észlelt tünetek miatt végezték el nála a víruskimutatáson alapuló koronavírustesztet, mely pozitív lett.

Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika

A Semmelweis Egyetem I. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikáján kezelték a kislányt (Fotó:
MTVA/Bizományosi: Róka László)

A kislány állapotában korábban nem utalt semmi koronavírus-fertőzésre. A felvétele utáni harmadik napon, a megismételt mellkasröntgen során tüdőgyulladásra utaló jeleket észleltek. A nemzetközi gyakorlatban is már használt és szakirodalomban javasolt gyógyszeres terápia, valamint az intenzív gondozás hatására a felvétele utáni nyolcadik napon le tudták venni a lélegeztetőgépről, a tüdőelváltozásai pedig gyógyultak, állapota napról napra jelentősen javult – közölte a Semmelweis Egyetem közleményében.

A beteget a kezdetektől megfelelő védőfelszereléssel ellátott egészségügyi dolgozók kezelték, a klinika valamennyi munkatársánál és a gyerek családtagjainál is elvégezték a koronavírustesztet, az mindenkinél negatívnak bizonyult.

A kislány csütörtökön gyógyultan távozott a kórházból, már csak a kontroll vizsgálatokra kell majd visszajárnia.

Koronavírushírek az nlc.-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top