Baba

170 emberrel érintkezett egy koronavírusos kisfiú, nem fertőzött meg senkit

Úgy néz ki, tényleg nem terjesztik a gyerekek a vírust, igaz, további vizsgálatok szükségesek.

170 emberrel érintkezett, mégsem fertőzött meg senkit egy koronavírusos 9 éves fiú – írja a 24.hu a Guardian alapján. A fiú esetét a Francia Közegészségügyi Hivatal mutatta be. A 9 éves abban a francia síszállodában fertőződött meg, ahol az első brit beteg, Steve Walsh terjesztette a vírust. Enyhe tünetei lettek, amelyek mellé ráadásul meg is fázott és influenzás is lett, miközben iskolába járt, élte a gyerekek normális életét. Két testvére ráadásul elkapta az influenzát, de a koronavírust nem. A szakértők szerint ez is annak a jele, hogy a gyerekek nem különösebben terjesztik a vírust.

A kép illusztráció (forrás: Getty Images)

A kép illusztráció (Forrás: Getty Images)

Természetesen kizárni sem lehet, hogy képesek rá, de az biztos, hogy jellemzően enyhe tüneteik vannak és még ha meg is fertőződnek, nem ők az okai a vírus agresszív terjedésének. A kutatók ezért úgy gondolják, az iskolabezárások nem járulnak hozzá érdemben a koronavírus lassításához. (Ettől persze még az ott dolgozó felnőttek könnyen megfertőzhetik egymást, így azt sem mondhatjuk, hogy rossz ötlet volt bezárni az oktatási intézményeket.) A témában persze további kutatások szükségesek, hiszen maga a vírus teljesen új, pontos működését még nem ismerjük.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top