Baba

Egészséges ikreket szült a koronavírusos erdélyi nő

A várandós nő császármetszéssel hozta világra ikreit.

Egészséges ikerpárnak adott életet a sepsiszentgyörgyi megyei sürgősségi kórházban egy 23 éves baróti hölgy, akit korábban Covid-19 betegséggel diagnosztizáltak -írta meg a Foter.ro hozzátéve, hogy ez az első alkalom, hogy egy koronafertőzött várandós nő ikreket szült Romániában. 

Egészséges ikreknek adott életet a koronavírusos nő.

A várandós, koronavírusos nő császármetszéssel hozta világra ikreit. Illusztráció: Unsplash

Dr. Roşu Mátyás, a kórház orvosigazgatója elmondta: a kismamát még múlt héten szállították be hozzájuk, miután kiderült, hogy elkapta az új típusú vírust, és az ebben az esetben alkalmazott protokollnak megfelelően császármetszéssel hozta világra kislányait, akik nem fertőződtek meg a kórokozóval. Édesanyjuk utolsó két tesztje is negatív lett, úgy tűnik éppen időben küzdötte le a betegséget.

A Covid-19 és a várandósság kapcsolatáról szóló eddigi vizsgálatok azt mutatják, egyelőre arra sincs bizonyíték, hogy a COVID-19 fertőzés vetélést vagy koraszülést vagy bárminemü magzatkárosodást okozna, ezért a császármetszés sem feltétlenül indokolt csak azért, mert a kismama koronavírus fertőzött. Ettől függetlenül kifejezetten vigyázniuk kell a kismamáknak, ez a pár például addig ment, hogy maszkban készítettett magáról várandós fotósorozatot Covidos-tematikára

Ha minden jól megy, anya és csöppségei jövő hét elején már el is hagyhatják a kórházat.

Az ikerterhesség koronavírus nélkül is nagyon megterhelő

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top