Baba

Letartóztatták a kertészt, aki általános iskolás lányokkal fajtalankodott Óbudán – frissítve!

A 62 éves L. Tibor négy éven keresztül molesztálta a gyerekeket az egyik óbudai általános iskolában. Most végre bilincs került a kezére.

L. Tibor portásként, majd kertész-karbantartóként dolgozott a Keve utcai iskolában, emellett futball- és zsonglőredzéseket is tartott a tanulóknak, illetve besegített a gyerekek táboroztatásában is. A gyerekek megbíztak benne, és ő kihasználta a kislányok iránta érzett bizalmát, és 2015-től kezdve több gyereket is molesztált, veszélyeztette a fejlődésüket a simogatásával és szexuális bántalmazásával – írja a 24.hu.

Bilincsben. Képünk illusztráció (fotó: Pixabay)

Bilincsben. Képünk illusztráció (Fotó: Pixabay)

A Fővárosi Főügyészség 11 év 8 hónap fegyházat kért az 5 rendbeli, tizenkettedik életévét be nem töltött, az elkövető befolyása alatt álló személy sérelmére folytatólagosan elkövetett szexuális erőszakkal, 4 rendbeli kiskorú veszélyeztetésével és más bűncselekményekkel vádolt férfira arra az esetre, ha már az előkészületi ülésen beismeri a bűnösségét. A 24.hu értesülései szerint L. Tibor beismerte tettét a kihallgatása során, és azt mondta, hogy nagyon megbánta a cselekedeteit. A bíróság szerint fennáll a bűnismétlés veszélye, és az is, hogy amennyiben szabadlábon marad, befolyásolni próbálná a tanúkat, így elrendelték a letartóztatását. A férfi tárgyalása a kiskorúak védelme miatt zárt lesz.

A Fővárosi Főügyészség közleménye: 

,,A terhelt letartóztatást a bíróság – az ügyészség letartóztatás meghosszabbítására irányuló indítványát elutasítva – 2020. június 25. napján szüntette meg és a gyanúsított bűnügyi felügyeletét rendelte el azzal, hogy a férfi a lakóhelyét nem hagyhatja el és nyomkövető eszközt kell viselnie. A végzés ellen az ügyészség fellebbezett, azonban a Fővárosi Törvényszék mint másodfokú bíróság 2020. július 2. napján a bűnügyi felügyelet elrendelését helybenhagyta. Az ügyészség emiatt indítványozta ,,csak” a bűnügyi felügyelet fenntartását a vádemeléskor. A letartóztatás mostani elrendelése egyezik a Fővárosi Főügyészség szakmai álláspontjával.”

A gyerekmolesztálás- és bántalmazás a járvány idején még nagyobb problémává vált:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top