nlc.hu
Baba

Fulladást okozhatnak a babaágyban hagyott tárgyak

Sokkoló videó arról, miért ne hagyj semmit a baba ágyában

Akár tragédiát is okozhat a csecsemő ágyában hagyott játék vagy ruhadarab.
Babaágy

Sokkoló videón mutatta meg egy TikTok-felhasználó, hogy miért nem szabad semmit hagyni a kisbabák ágyában.

Safesleepabc nevű felhasználó által posztol felvételen az látszik, hogy egy babaágyban fekvő csecsemő az arcára húz egy mellette hagyott ruhát vagy kis takarót. Emiatt nem kap rendesen levegőt, és hiába próbálja kétségbeesetten leszedni magáról, nem sikerül neki:

@safesleepabc

This baby was saved in time. But not every baby is as lucky. Google ABCs of Safe Sleep. ##sids ##sidsawareness ##pregnant ##babysleep ##itsbabytime ##safety

♬ Lullabies - Yuna

A videó feltöltője azt írta, ezt a kisbabát sikerült megmenteni, mert a szülei időben a segítségére siettek, de nem minden gyerek ennyire szerencsés.

Ezért soha, semmilyen tárgyat ne hagyj a gyerek rácsos ágyában!

A szakemberek szerint egy kisbabának semmire sincs szüksége az ágyban, ne hagyjunk mellette ruhát, játékot, mert akár tragédia is történhet. Nem ajánlják a szivacsos rácsvédőket sem, mert oldalra fordulva azok miatt is megfulladhat a baba. Egy matrac, egy feszesen felhúzott lepedő, és kész is a legbiztonságosabb hely egy csecsemőnek az alváshoz.

Nem ajánlják a baldachint vagy más lepel használatát sem az ágy fölött. Előfordult olyan, hogy egy csecsemő a nyaka köré tekerte az ágyára terített szúnyoghálót. De akár a légzésfigyelővel felszerelt bébiőr kábele is veszélyes lehet, ha magára tekeri a gyerek, ezért nagyon oda kell figyelni az elhelyezésére.

(Sun)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Leah Kelley)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top