nlc.hu
Baba

Per az olasz sportoló, Lara Lugli ellen

Kirúgta és beperelte klubja az olasz női röplabdást, miután teherbe esett

Miután klubja kirúgta, Lara Lugli sajnos elvetélt, és ahelyett, hogy az elmaradt bérét kifizették volna, beperelték.

Egy olasz röplabdást, Lara Luglit azért perelte be a klubja, mert szerintük megszegte szerződését azzal, hogy teherbe esett, írja a Guardian. A pernek van egy komor előzménye is, amikor a sportolónő bejelentette, hogy várandós, kirúgták, sajnos Lugli később elvetélt, amit szintén közölt a klubbal, és egyben kérte, hogy fizessék ki neki az elmaradt 2500 eurós fizetését, amit a terhessége bejelentését megelőző hónapban kellett volna megkapnia.

A klub fizetés helyett inkább perelt, a nőt azzal vádolják, hogy azért nem árulta el, hogy gyereket tervez, mert így magasabb fizetést remélt. A klub emellett azt állítja, Lugli miatt teljesített rosszabbul a csapat a szezon hátralevő részében, ami miatt a szponzorok is kihátráltak mögülük.

Az eset politikai körökben is visszhangott keltett, Maria Elisabetta Alberti Casellati, az olasz szenátus elnöke Lara Lugli ügyét „nők elleni erőszaknak” nevezte, Luigi Di Maio külügyminiszter pedig úgy fogalmazott, „már nem tolerálható”, ha „ma egy nőt arra kényszerítenek, hogy válasszon a gyerekvállalás és a karrierje között”.

(via 444)

röplabda

Fotó: Pixabay

Szexizmus a sportban:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top