nlc.hu
Baba

Ez az amerikai nő 57 évesen vállalt gyermeket

57 évesen szült egy amerikai nő

Barbara Higgins CrossFit edzést végzett azon a napon, amikor vajúdni kezdett, és  körülbelül 3 óra múlva megszületett a fia, Jack.
anya, szülés, idősebb kor

Higgins nem véletlenül esett teherbe, tudatosan készült a harmadik gyermekvállalására. És ezzel valószínűleg ő lett a legidősebb nő az államban, aki természetesen szült – írja a Good Morning America.

„Ha nem lennék elég egészséges, és ha a testem nem lenne elég fiatalos ahhoz, hogy gyermeket neveljek, akkor Jack nem lenne itt most” – mondta Higgins, amikor arról faggatták, nem gondolja-e azt, hogy kockázatos ennyi idősen gyermeket vállalni. 

Higgins világéletében jó kondinak örvendett, volt testnevelő tanár, versenyfutó, és azt is jól átgondolta, hogy valóban szeretne-e ennyi idősen újra anyává válni. A gondolat azóta kezdett el érlelődni benne, miután eltemették 2016-ban az agydaganatban meghalt legkisebb lányukat, Mollyt.

Nem sokkal Molly halála után Higgins álmodni kezdett egy harmadik gyermekről, de 53 évesen bőven túl azon az időszakon, amikor a nők gyermeket vállalnak. Azonban később is sokat álmodott erről, végül elhatározta, hogy megpróbál teherbe esni.  Elment egy meddőségi klinika szakemberéhez,  és megvizsgálták, egyáltalán lehet-e még terhes. Higginst a férje maximálisan támogatta a döntésében, Dr. Ashish Chaudhari, a Dartmouth-Hitchcock Concord munkatársa pedig elvállalta a kezelését. Ő azt mondta, Higgins funkcionálisan olyan, mint egy harmincas éveiben járó ember. „Ez azt  tanúsítja, hogy mindvégig egészséges életet élt és a testét formában tartotta” – mondta az orvos.

A nő végül 56 évesen teherbe esett

„Sajnos sok központban van egy felső korhatár, amely alapján eldöntik, kinek segítenek teherbe esni, és kinek nem” – mondta Cardone, aki szerint nem lenne szabad a kor alapján általánosítani. 

„Láthatja, hogy ő az a nőtípus, aki edz és remek formában van, sokkal jobb állapotban van, mint sok 25 vagy 30 éves páciensem, akikkel együtt dolgozom – mondta Cardigon Higginsről, hozzátéve: – Nem mindenkit vállalok el 57 évesen.”

A tendenciák azt mutatják, hogy egyre több nő vállal idősebben gyermeket. Az Egyesült Államokban 2007 óta a 40-es évek elején járó nőknél a születési arány 19 százalékkal, a 30-as évek végén járó nőknél 11 százalékkal, a 30-as évek elején járókkal pedig csak 2 százalékkal nőtt. A 20 év körüli nők születési aránya 2015 és 2016 között csökkent a Betegségmegelőzési és Megelőzési Központ (CDC) szerint.

Fotó: Instagram

(GMA)

Még több nő, aki idősen szült:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top