nlc.hu
Baba

Beszívta a haját a vízforgató, majdnem megfulladt

Beszippantotta a kislány haját a medence vízforgatója, két hős 7 éves kisfiú mentette meg

A vízforgató szivattyúja beszippantotta a 10 éves kislány haját a mélyben, két 7 éves fiúnak köszönhető, hogy életben maradt.
Medencébe ugráló gyerekek

Két hősiesen viselkedő 7 éves kisfiúnak köszönhető, hogy életben maradt egy 10 éves lány, aki kis híján belefulladt egy úszómedencébe Új-Zélandon.

Nikau Carmichael és Arlo Pimlott azzal játszott a Whakatāne-ban található aquapark egyik medencéjében, hogy a vízforgató rácsához tették az arcukat a víz alatt, ahol a rendszer beszívta a vizet.

Egy 10 éves lány is kipróbálta a dolgot, a két fiú pedig először lenyűgözve figyelte, milyen sokáig vissza tudja tartani a lélegzetét. De nem szándékosan maradt olyan sokáig a víz alatt, a fiúk ugyanis észrevették, ahogy a lány kétségbeesetten próbálja kiszabadítani a haját a vízforgatóból, amely beszippantotta a hosszú haját.

A két gyerek azonnal a segítségére sietett, de a lány kisvártatva elájult. Megpróbálták a felszínre húzni, de a haja nem engedte. Ezután egyikük rohant az úszómesterhez, miközben a másik benyúlt a vízforgatóba, hátha ki tudja húzni valahogy a lány haját. Végül az helyszínre érkező úszómester késsel vágta le a tincseket.

A medence partján újraélesztették a lányt, majd a helyi kórházba szállították, ahol egy hétig bent tartották. Az egyik fiú apja azt mondta, a két gyerek igazi hős, mert ha ők nem segítenek, a lány már nem élne.

A vízforgató rácsa egyébként mindenben megfelelt az előírásoknak, Új-Zéland összes úszómedencéjében ugyanilyen van kiépítve. Ennek ellenére kivizsgálják az esetet, nehogy még egyszer előforduljon hasonló.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/MarcTutorials)

(Daily Star)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top