nlc.hu
Baba

Meghalt Eric Carle, A telhetetlen hernyócska szerzője

Elhunyt a népszerű mesekönyv írója

Élete során több mint 70 könyvet írt.

Elhunyt Eric Carle, a főleg az Egyesült Államokban népszerű, de Magyarországon is kapható A telhetetlen hernyócska című mesekönyv szerzője – írja a BoingBoing. A népszerű szerző hosszú élete – Carle-t 91 éves korában érte a halál – során hetvennél is több könyvet írt, amelyekből világszerte több mint 170 millió példányt adtak el. 

Eric Carle-t a XX. század harmincas éveiben, azaz 5-6 éves korában kezdte foglalkoztatni az írás gondolata. Ahogy egy 1995-ben a The Los Angeles Timesnak adott interjújában elmondta, már ilyen fiatalon is sok filozofikus gondolata volt. 

Meghalt Eric Carle, a népszerű gyerekkönyvek szerzője

Eric Carle egy tavaly novemberben készült fotón (Forrás: Getty Images)

A történetek megírása mellett Carle saját maga illusztrálta a könyveit, művészi alkotófolyamatát pedig weboldalán is bemutatja az érdeklődőknek. Különböző színű akrilfestékeket használt, ecset helyett pedig gyakran használta az ujjait, vagy épp a kezébe kerülő anyagokat, például szivacsot, egy szőnyegdarabot vagy zsákvásznat. 

A telhetetlen hernyócska című történetből animáció is készült, amelyet a fenti videón lehet megnézni, igaz, csak angol nyelven. 

További friss híreink:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top