nlc.hu
Baba

Bezárnak a gyógyszertárak július 1-jén

Készülj, mert bezárnak a gyógyszertárak egy napra a héten

Csütörtökön a gyógyszertárak többsége zárva tart.
Gyógyszertár

A gyógyszertárak többsége zárva lesz július 1-jén, a Semmelweis-napon. A legtöbb településen kizárólag a 0-24 órában nyitva lévő, az ünnepnapokon is üzemelő, valamint az ügyeletes vagy készenlétet tartó gyógyszertárak lesznek nyitva aznap – közölte az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet (OGYÉI).

A közlemény szerint a nyitva tartó, az ügyeletes és készenlétet tartó patikák címe, telefonszáma településre vagy akár megyére keresve az OGYÉI honlapján található gyógyszertár-adatbázisban elérhető.

A gyógyszertárak betegforgalmi bejáratánál jól látható helyen és jól olvasható módon jelezni kell a szolgálati rendet, elérhetőséget, valamint a legközelebbi, folyamatosan nyitva tartó, vagy készenléti, ügyeleti szolgálatot teljesítő közforgalmú gyógyszertár nevét, címét, telefonszámát, illetve az ügyelet, készenlét kezdő és befejező időpontját, továbbá a legközelebbi felnőtt- és gyermekorvosi ügyelet címét, telefonszámát is.

(MTI)

(Kiemelt kép: Pixabay/Ondrej Janovec)

Kapcsolódó cikkek:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top