nlc.hu
Baba

Óriási számlát csinált a mobilos játékkal a kisfiú

Akkora számlát csinált a mobilos játékkal a 7 éves kisfiú, hogy el kell adniuk a családi autót

Vett egy pár virtuális extrát a mobilos játékhoz a gyerek, óriási adósságba verte a családját.
Mobiltelefonos játékkal játszik egy kisfiú

Egy walesi apának el kell adnia a család kocsiját, mert a kisfia kicsit túlzásba vitt egy mobiltelefonos játékot, és 1300 fontos (530 ezer forint) számlát csinált.

A 7 éves Ashaz Mutasa a Dragons: Rise of Berk nevű mobilos játékkal múlatta az időt, és drága feltöltéseket vásárolt a játékhoz. Az extrák ára 2 és 100 font között volt, a gyerek apja pedig csak akkor vette észre az egészet, amikor már 29 számlát kapott az iTunestól e-mailben.

A 41 éves orvos először azt hitte, csalás áldozata lett, sohasem gondolta volna, hogy ennyi pénzt el lehet költeni egy gyerekeknek szánt alkalmazásban. Hiába panaszkodott az Apple-nél, csak egy 207 fontos visszatérítést kapott, így meg kellett válniuk a családi autótól, egy Toyota Aygótól.

Az Apple nem kommentálta a konkrét esetet, de azt tanácsolta, hogy a hasonló helyzetek elkerülése érdekében állítsunk be szülői felügyeletet, illetve azt, hogy ne lehessen automatikusan vásárolni a telefonon.

(LadBible)

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Pexels/Ivan Samkov)

Még több brutális számla:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top