nlc.hu
Baba

Ez a mesterséges intelligencia kiszámolja, mit lehet építeni a LEGO kockákból

Megmondja a mesterséges intelligencia, mit építs a LEGO kockákból

Ráadásul nem hivatalos fejlesztés, egy rajongó elképesztő munkája.

Bár napjaink LEGO készletei általában az utolsó részletig kidolgozottak, a dán építőjáték tervezői ettől függetlenül fenntartják, hogy a legjobb móka a szabad építkezés, amikor el lehet felejteni az összerakási utasításokat és szabadjára lehet engedni a képzeletet. Ennek persze könnyen lehet az eredménye egy láda teljesen vegyes LEGO kocka, úgy meg egy idő után szinte lehetetlen visszafejteni, hogy melyik készlethez tartozik egyik vagy másik elem. 

Ilyenkor pedig előfordulhat, hogy egy kis inspirációra van szükség, ehhez jön kapóra az okostelefonokhoz – azaz egyelőre az iOS-rendszerű készülékekhez – kifejlesztett Brickit nevű applikáció, amely lehetőségek garmadáját kínálja a LEGO rajongói számára – írja a Petapixel.

Ez a mesterséges intelligencia segít LEGO remekműveket építeni

Hány kék LEGO kockát látsz a képen? A Brickit ezt is megmondaná (Fotó: Getty Images)

Az applikáció lényege egy mesterséges intelligencia, amely a telefonunk kameráját használva letapogatja az elé helyezett LEGO kockákat. Nem kell sokat vacakolni vele, a Brickit ugyanis akár egy ládába vagy lavórba beömlesztett kockák között is képes különbséget tenni. Pillanatok alatt képes megállapítani, hány kockát érzékel, majd ezek felhasználásával javasol különféle mókás építenővalókat, a kerekes pingvintől az egyszemű helikopterig. Az alábbi videón meg lehet tekinteni működés közben.

Mint látható, a Brickit már létező LEGO készletek újbóli megépítését teszi lehetővé, azonban nem tesz különbséget az egyes színek között. Így készülhet bézs színű krokodil, vagy épp sárga színű LEGO űrsikló is. 

Az applikáció arra is alkalmas, ha konkrét darabokat szeretnénk megtalálni a készletünkben, ez sokat segíthet, ha épp egy speciális alakú kocka hiányzik csak a mesterművünk befejezéséhez. 

A fejlesztők weboldala szerint az Android operációs rendszert futtató okostelefonok tulajdonosainak sem kell már sokat várni, a Brickit androidos verziója ugyanis az ígéret szerint őszre elkészül.

Még több LEGO az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top