nlc.hu
Baba

Visszakerült az apjához az afgán csecsemő

Az apjához került a csecsemő, akit a kabuli repülőtéren adtak át az amerikai katonáknak

Egy norvég kórházba vitték a gyereket.
Magyar mentőakció indul a Kabulba rekedt magyarokért és afgán tolmácsaikért

Visszakerült apjához az a csecsemő, akit a kabuli repülőtérnél a tömegből adtak át a kerítésen az amerikai tengerészgyalogosoknak. Az erről készült videók bejárták az internetet. A tömegből azt kiabálták az amerikai katonáknak, hogy a gyerek beteg, orvosra van szüksége.

A Telex azt írta az USA Today nyomán, hogy John Kirby, az amerikai védelmi minisztérium szóvivője megerősítette, hogy a gyereket a repülőtéren működő norvég kórházba vitték, ellátták, majd visszaadták apjának. Kirby szerint az amerikai katona helyesen cselekedett, amikor elvette a gyereket, „ez az együttérzés emberi megnyilvánulása volt”. Jim Stenger őrnagy az NBC News-nak azt mondta: a baba végig „biztonságban volt a repülőtéren”.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a gyermek apja az amerikai hadserege segítője volt-e, és a család jogosult-e a kimenekítésre. A korábbi hírek szerint a gyermek anyja is megsérült. Az ő állapotáról egyelőre nincsenek megbízható hírek.

Fotó: MTI

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top