nlc.hu
Baba

Afgánokat mentettünk ki

Már Magyarországon a 126 kimentett afgán kisgyerek

Leszállt Budapesten és az idegenrendészeti főigazgatóságra tart az a 240 afgán, akiket Magyarország mentett ki a tálibok elől.

126 gyermek és 114 felnőtt – köztük egy kerekesszékes nő és egy, tíz nappal korábban lőtt sérüléseket szenvedett férfi – is utazik abban a konvojban, amely a Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérről az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság röszkei és tompai objektumaiba tart.

Az amerikai központi parancsnokság által közreadott képen Afganisztánból kimenekített emberek készülnek beszállni egy C-17 Globemaster III amerikai katonai teherszállító repülőgépbe a katari el-Udeid légi támaszponton 2021. augusztus 22-én. Az Egyesült Államok és szövetségesei légi úton menekítik ki a külföldi állampolgárokat és a velük együttműködő afgánokat, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét.MTI/EPA/Amerikai központi parancsnokság/Kylie Barrow

Az amerikai központi parancsnokság által közreadott képen Afganisztánból kimenekített emberek készülnek beszállni egy C-17 Globemaster III amerikai katonai teherszállító repülőgépbe a katari el-Udeid légi támaszponton 2021. augusztus 22-én. Az Egyesült Államok és szövetségesei légi úton menekítik ki a külföldi állampolgárokat és a velük együttműködő afgánokat, miután az iszlamista tálibok elfoglalták Afganisztán csaknem egészét.
MTI/EPA/Amerikai központi parancsnokság/Kylie Barrow

A kimentett afgánok és családtagjaik korábban Magyarországgal korábban együttműködtek, így félő, hogy a tálib hatalomátvételt követően veszélyben lennének.

A Belügyminisztérium közleményéből kiderül, hogy  az objektumokba érkezésüket követően személyenként újabb hidegélelmiszer-csomagot és a járványügyi helyzethez igazodó egészségügyi, higiéniai és tisztálkodási csomagot kapnak. Megkezdődik orvosi vizsgálatuk, az évszaknak megfelelő ruházattal történő ellátásuk szervezése, valamint az idegenrendészeti hatósági feladatok végrehajtásához szükséges adataik felvétele, ellenőrzése.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top