nlc.hu
Baba

Koronavírusos terhes ápolónő halála

Tragikus: Hat hónapos terhesen halt meg az alabamai ápolónő a koronavírusban

Egy gyermeket és egy férjet hagyott hátra maga után.

Haley Richardson ápolónő második gyermekével volt hathónapos terhes, amikor július végén megfertőződött koronavírussal. Amikor állapota rosszabbodott, a 32 éves nő csináltatott egy tesztet, ami pozitív lett. Richardson nem volt beoltva, és eleinte tipikus covidos tüneteket produkált, mint például fáradtság, szaglás- és ízvesztés.

Tragikus: Hat hónapos terhesen halt meg az alabamai ápolónő a koronavírusban

Tragikus: Hat hónapos terhesen halt meg az alabamai ápolónő a koronavírusban. Fotó: GMA videó

Mivel a kórházak akkor már nagyon túlterheltek voltak, Haley nem akart bemenni a férje szerint.

Figyeltük az oxigénszintjét és a pulzusát otthon, mindent megtettünk, amit tudtunk” – mondta el a GMA-nak az alabamai férfi. Csakhogy pár nappal később az asszony oxigénszintje vészesen csökkenni kezdett, és bekerült a kórházba, ahol lélegeztető-gépre helyezték. Az ultrahang felvételek szerint a baba sem volt már jól.

Tíz nappal később a nő elvetélt, pedig a koronavírus előtt a vizsgálatok szerint rendben zajlott a terhesség. Alig két nappal azután, hogy a baba szívverését már nem lehetett kimutatni, Richardson is meghalt.

Négyből három terhes nő még nincs beoltva az Egyesült Államokban a CDC szerint. A hivatal szerint a koronavírussal fertőzött várandós nőknél, a nem terhes emberekhez képest, az intenzív osztályra való felvétel, az invazív lélegezetés gyakoribb előfordulású.

Kapcsolódó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top