nlc.hu
Család

Szülés után elhunyt a koronavírusos Adrienn

Megszülte gyermekét, majd elhunyt a koronavírusos Adrienn

Császármetszéssel hozta világra koraszülött gyermekét egy dunántúli édesanya, majd nem sokkal ezután elhunyt koronavírus-fertőzés következtében.

Adri és férje nem is olyan rég még boldogan tervezték a közös jövőt, azonban a járvány náluk is mindent borított. Adrienn veszélyeztetett terhesként került kórházba, eredetileg januárban várták a kicsi születését. Már két hónapja ápolták, amikor kiderült, hogy egyelőre tisztázatlan körülmények között elkapta a koronavírust, az állapota pedig nagyon gyorsan romlani kezdett – írja a Ripost.

Gyászol a család (fotó: Pixabay)

Gyászol a család (fotó: Pixabay)

Az orvosok hamar rájöttek, hogy a babát csak úgy menthetik meg, ha császármetszés segítségével minél előbb túlesnek a szülésen. A szülés végül rendben lezajlott, de a 29 éves Adriennt sajnos lélegeztetőgépre kellett tenni utána, és az életét már nem sikerült megmenteni. A gyermek a terhesség 31. hetében 1300 grammal született. Az apja várhatóan januárban viheti majd haza a kisfiút. A gyászoló férj fájdalmát mélyíti, hogy a felesége mostanában ünnepelte volna a születésnapját, és borzasztóan sajnálja, hogy már nem láthatta a közös kisfiukat. Mielőtt hazaviszi a gyereket a kórházból, odahaza még át kell alakítani az otthonukat a gyerek fogadásához. A férfi amúgy jól fizető szakmával rendelkezik, de egyelőre nem tudja, mikor mehet vissza dolgozni. Felmerült benne az is, hogy nem ő megy majd gyesre, hanem megtalálják a jogi lehetőséget arra, hogy az egyik közeli családtagja segítsen így neki. Hasonló eset történt Kecskeméten is, csak ott szerencsére happy enddel zárult.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top