nlc.hu
Család

Még idén oltani kezdik a Honvédkórház dolgozóit

Már szilveszter előtt elkezdenék oltani a Honvédkórház dolgozóit

Egy dolgozóknak szétküldött körlevél szerint már december 30-án megérkezhet a Pfizer koronavírus-vakcinája a Honvédkórházba, és már aznap elkezdhetik beoltani a dolgozókat.

A Honvédkórházban kiküldött körlevél szerint a Pfizer vakcinája december 28-án kaphatja meg az európai engedélyt, és két nappal ezután már érkezhet is az első adag a kórházba, ezért arra kérik a dolgozókat, hogy már most jelentkezzenek azok, akik szeretnék beadatni maguknak – írja a 444.

A Honvédkórház főbejárata a Pap Károly utcában (fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László)

A Honvédkórház főbejárata a Pap Károly utcában (Fotó: MTVA / Bizományosi: Róka László)

Az oltás ingyenes és önkéntes lesz. A lap azt írja, hogy a többi kórházból még nem kaptak információkat, de szinte biztos, hogy az oltóanyag nemcsak egyetlen kórházban lesz elérhető, jó eséllyel több intézményben is ugyanazon a napon szállítanak belőle. A magyar oltási terv részletei ugyan még nem ismertek, de arról már korábban is beszéltek, hogy az első megérkezett adaggal az egészségügyi dolgozókat oltják majd be. A Pfizer vakcináját mínusz hetven fokon szállítják, kiolvasztás után egy tálcából 795 főt lehet vele beoltani. Ezért fontos, hogy a dolgozók már most jelentkezzenek, hogy az oltás tervezhető legyen, és ne menjen kárba a kiolvasztott oltóanyag egy része. A Pfizer/BioNTech oltása az első tizenkét nap után már ad valamennyi védelmet, de az igazán jelentős védelmet az ismétlő oltás adja, amit az első után 21 nappal lehet beadni, és 7 nappal később véd 95 százalékos hatékonysággal. A tömeges oltás várhatóan tavasszal kezdődhet meg Magyarországon.

Legfrissebb híreink a koronavírus-járványról:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top