nlc.hu
Baba

Koraszülött baba karkötője

Karkötőként hordta apja karikagyűrűjét a félkilós koraszülött

Koraszülött baba

Poppy Cooke-nak nem sok esélye volt: nem elég, hogy koraszülöttként, a 25. héten, alig 530 grammal született, a szíve lyukas volt és az agyában is találtak egy cisztát, az orvosok tehát nem biztatták a szülőket. Ahogy az ilyen babáknál szokásos, még hozzáérni sem volt szabad, annyira sérülékeny volt a bőre. Az apja, hogy mégis legyen valamilyen kapcsolata vele, ráadta a karikagyűrűjét – karkötőként. Még így is nagy volt a koraszülött kislányra. 107 napot töltött kórházban, mielőtt hazavihették a szülei.

Anyját, Lucyt extrém magas vérnyomással vitték kórházba, miután a 25. héten megkezdődtek a fájások. Kiderült, hogy lányának HELLP-szindrómája van, ami befolyásolja a véralvadást és a májfunkciókat. A szülők még a gyerekük nemét is éppen csak hogy megtudták, még nevet sem találtak a kicsinek. A sürgősségi császármetszés után már vitték is el a gyereket, meg sem nézhette. Öt vérátömlesztés kellett, hogy erőre kapjon, és így is két kórházat járt meg, mielőtt haza mehetett. Ez 2014-ben volt. Még mindig kis termetű, de teljesen egészséges, ami kész csoda; a karikagyűrűt viszont most már ő is csak az ujjára tudja felhúzni.

Képekért irány a Metro cikke!

A kiemelt kép illusztráció, forrás: Getty Images

További cikkek a témában

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top