nlc.hu
Baba

Újszülöttet hagytak egy fonyódi buszmegállóban

Paplanba csomagolt újszülöttet találtak egy fonyódi buszmegállóban

Az egészséges kislány nagyjából fél órával korábban jöhetett világra, a nyolc fokos hidegben találtak rá egy fonyódi buszmegállóban.
Újszülött

Egy paplanba csomagolt egészséges újszülöttet találtak egy buszmegállóban Fonyódon a hétvégén – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán, de később eltávolították a bejegyzést.

A poszt szerint egy pár kutyasétáltatás közben bukkant a csecsemőre, ezért értesítették a mentőket. A helyszínre riasztott mentőegység már induláskor bekapcsolta a betegtér fűtését, és perceken belül a helyszínre értek.

A buszmegállóban egy 45-50 centis, egészséges újszülött várta őket a 8 fokos hidegben. A baba körülbelül fél órája jöhetett világra. A kislány mentéséhez hamarosan újabb mentőegység csatlakozott, és végül stabil állapotban szállították kórházba a csecsemőt.

A mentőszolgálat beszámolója szerint az eset még a tapasztalt mentősöket is megérintette. „Érdekesség, hogy a segítségül érkező négy bajtárs mindegyike apuka, ráadásul az ellátást megkezdő mentőtechnikusnak éppen két hónapja született meg első gyermeke. Nem csoda, hogy ő még ma is elcsukló hangon mesélt a hétvégén történtekről állomásvezetőjének az esetmegbeszélésen” – írták a Facebookon.

(Kiemelt kép: illusztráció, fotó: Unsplash/Marcel Fagin)

Talált csecsemők az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top