nlc.hu
Baba

Az előkertben szült, mindent felvett a kaputelefon

„Úgy éreztem magam, mint egy tehén, amelyik a mezőn szül” – az előkertben hozta világra a kisfiát, a kaputelefon mindent felvett

Már nem tudott bemenni a kórházba az anya, így a házuk előtt hozta világra a gyerekét.
Az előkertben hozta világra a kisfiát, mindent felvett a kaputelefon

Emily és Michael Johnson nem akart videófelvételt készíteni a második fiuk születéséről. Ám a sors úgy hozta, hogy a nő az előkertben, a házuk előtt hozta világra Thomast, a kamerás kapucsengő pedig mindent felvett.

Emily fájásai november 4-én este kezdődtek. Először 10 percenként jelentkeztek, és mivel alig egy mérföldre laknak a kórháztól, úgy gondolták, még van idejük bemenni. Aztán hirtelen a fájások öt-, majd kétpercenként jöttek, és amikor megpróbáltak bepakolni az autóba, már egypercesek voltak.

Ekkor Emily már semmi szín alatt nem akart beülni az autóba még egy ötperces útra sem, és már tudta, hogy otthon, a házuk előtt kell megszülnie a kisfiát. Lefeküdt a fűbe, és nem sokkal később megérkezett az édesanyja. Fogalma sem volt arról, mi történik, ő csak azért jött, hogy vigyázzon a pár 3 éves fiára, amíg ők bent vannak a kórházban.

Közben tárcsázták a segélyhívót, és szerencsére az apa régebben elsősegélynyújtóként dolgozott, így könnyedén követte a telefonos diszpécser utasításait. Párja azonban nehezen viselte a körülményeket:

Úgy éreztem magam, mint egy tehén, amelyik a mezőn szül. Nagyon bizarr volt, és eléggé primitív. Nagyon kényelmetlenül éreztem magam, nem tudtam elhinni, hogy ez tényleg megtörténik. Azt mondtam magamban: »Ó, Istenem, a gyepen szülök. Ez nem az a hely, ahol lenni akarok«

– emlékezett vissza a nem mindennapi szülésre Emily.

Amikor a baba feje már kint volt, megérkezett az első mentőegység, és tolásra buzdították a nőt. Másodpercekkel később egy síró hang jelezte, hogy megszületett Thomas. Az egészséges kisfiút és édesanyját végül mentővel vitték kórházba.

Az apa csak akkor jött rá, hogy a kaputelefon mindent rögzít, amikor törölközőkért rohant be a házba. Utólag persze örül neki, hogy videó is készült a szülésről, de azt nem bánja, hogy nem lett túl éles és részletgazdag a felvétel.

(Fox)

(Kiemelt kép: YouTube/Inside Editon)

Kalandos szülések az nlc-n:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top