nlc.hu
Baba

22 évesen lett belőle petesejt-donor

Felajánlotta petesejtjeit, hogy gyermektelen párokon segíthessen a 22 éves fodrászlány

Nem bánta meg a döntését, családja pedig nagyon büszke rá.

A 22 éves Emma Winstanley a családi és baráti körben több történetet is hallott arról, hogy milyen megpróbáltatásokon kellett átmennie gyermekre vágyó pároknak. Amikor elég idős lett, úgy döntött, megpróbál segíteni azokon, akik ilyen problémákba ütköznek, és jelentkezett petesejt-donornak. Az első beavatkozás tavaly novemberben volt, és szeretne idén is adományozni petesejteket.

Emma Winstanley döntését családja is támogatta, igaz, édesanyja eleinte aggódott amiatt, hogy nem lesznek a beavatkozásoknak olyan következményei, ami miatt lányának nehezebb lesz majd teherbe esnie, ha majd ő is szeretne családot alapítani. Hozzátette, persze voltak olyanok, aki nem voltak túlzottan elfogadóak. „Van, aki azt mondta, hogy anya lettem, de ez nem igaz, én csak egy donor vagyok. Azok lesznek a gyerekek szülei, akik felnevelik őket” – nyilatkozta a fiatal fodrász, aki egyébként szívesen beszél arról, mit jelent petesejtet adományozni, és reméli, lesznek, akik követik majd a példáját. „Több korombeli lány is rákérdezett arra, hogy belevágjanak-e. Azt mondtam nekik, hogy járjanak utána a dolgoknak, beszéljenek egy klinikával. Mindenkinek magának kell meghoznia ezt a döntés, én annyit mondhatok, nem bántam meg, hogy vállalkoztam rá” – tette hozzá. 

Bár lehet, hogy sokak szerint 22 évesen az ember még túl fiatal, hogy ilyen komoly döntéseket hozzon, Emma már 18 évesen tudta, hogy szeretne segíteni a meddő párokon. Miután jelentkezett egy közeli klinikán, számos vizsgálatot elvégeztek rajta, hogy megállapítsák, alkalmas-e donornak, és több hónap telt el, mire petesejtjeit levették. Állítása szerint az egész folyamatban az volt a legmeglepőbb fordulat, amikor elmondták, hogy írhat egy levelet, amit majd 18 éves korában elolvashat az a gyermek, aki az ő felajánlásának köszönhetően jött a világra. 

Várandós nő párjával

Fotó: Amina Filkins/Pexels

(via Metro)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top