nlc.hu
Baba

Maruzsa: A távoktatás elrendelése ki van zárva

Maruzsa: Kizárt, hogy a fűtés költségei miatt távoktatást rendeljenek el

Ezt az opciót azért vetette el a köznevelésért felelős államtitkár, mert azzal a családok terhei emelkednének.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár a katolikus köznevelési és szakképzési intézmények országos vezetői tanévnyitóján elmondta, tisztában van a kormány azzal, hogy jelentős terheket okoz a megemelt rezsiszámla minden iskolának, de azt ígérte,

azt valahogy kompenzálni fogják számukra.

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A HVG szerint Maruzsának a csütörtöki budapesti rendezvényen elhangzott szavai jelenthetik azt is, hogy a kormány megsegíti a nem állami intézményeket is. Erről eddig hivatalos bejelentés nem volt, de az biztos, hogy a rezsiköltségek emelkedése a magán- és alapítványi iskolákat is nagyon nehéz helyzetbe hozza. A héten a szerkesztőség megkérdezte a Belügyminisztériumot, hogy a nem állami intézményeket is kompenzálják-e, egyelőre azonban erre nem kaptak választ.

Annyi Gulyás Gergely miniszter korábbi szavai alapján biztos, hogy fenntartóként az állam kifizeti a pluszköltséget, és ugyan kormánydöntés még nincs, de az irány az, hogy az áremelés után is „szociális intézményeket, kórházakat és iskolákat minden körülmények között nyitva kell tartani”.

Ezzel összhangban Maruzsa Zoltán is arról beszélt,

nem elképzelhető, hogy a fűtés költségei miatt távoktatást rendeljenek el.

Már csak azért sem, mert a koronavírus idején elrendelt karantén alatt nem csökkent, hanem nőtt a gázfogyasztás az országban. Az intézmények helyett a családok állták a költségeket – ezt pedig a kormány az államtitkár szerint nem engedheti meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top