nlc.hu
Baba

Szívhang-rendelet: bábaszövetség nincs, de nem is támogatná

Ha létezne, sem fogadná el az abortuszszabályok szigorítását a Bábaszövetség

Az öt éve megszűnt szervezet úgy van feltüntetve, mint amellyel a rendeletről egyeztettek.

Csütörtöktől hatályos az a belügyminiszteri rendelet, amely alapján a nőket terhességmegszakítás előtt szembesíteni kell a magzat életjeleivel. Az Egészségügyi Közlönyben a már 5 éve megszűnt Országos Bábaszövetség szerepel, mint olyan szakmai szerv, amellyel az abortusz szabályainak átírásáról egyeztettek. A szövetség volt elnöke megdöbbenve értesült arról, hogy rájuk hivatkoztak.

Nováky Rita, az Országos Bábaszövetség volt elnöke.

Fotó: RTL

Nováky Rita az RTL-nek úgy fogalmazott,

Egyrészt nincs is már Bábaszövetség, másrészt még ha lett volna is, olyanra hivatkoznak, ami nem történt meg, egyértelműen ez egy hazugság, legalábbis egy nemtörődömség. Azért egy méltatlan besorolás, mert olyan helyre kerülünk, ahova mint szervezet nem kerülnénk.

A Bábaszövetség utoljára 2014-ben vett részt a szakmai együttműködésben. A Belügyminisztérium nem válaszolt a csatorna azon megkeresésére, hogy miért hivatkoznak egy már nem létező szervezetre. A módosítást korábban szakmai ajánlásokkal indokolták, és azzal, hogy a kutatások szerint a magyarok csaknem kétharmada az első szívdobbanáshoz köti a gyermek életének kezdetét.

Az RTL által kérdezett pszichológus szerint a módosítás nagy érzelmi terhet helyezhet a várandós nőkre, de azokra a gyerekekre is, akik esetleg a lelkiismeret-furdalás miatt születnek meg.

Amennyiben érdekel, az abortusztörvény rendeletének mostani módosításáról készült véleménycikkünket itt olvashatod el. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top