nlc.hu
Baba

Elektromos tűzoltóautó egymillió forintért

Egymillió forintba kerül a világ legkisebb tűzoltóautója, és egyáltalán nem játék

Igazi tűzoltóautót venni meglehetősen drága mulatság. A kínai Robert mindössze 2600 dollárért (valamivel több mint egymillió forintért) megrendelhető az Alibabáról, és bár sokkal kevesebbet tud egy hagyományos tűzoltóautónál, megvannak az előnyei.

A Robeta egy kisméretű, mindössze 2,4 méter hosszú elektromos kisautó, melynek akkumulátorával egyetlen töltéssel 50-60 kilométernyi távolságot lehet megtenni. A kocsi full LED-es világítással bír, valamint hidraulikus fékrendszerrel. Jár még hozzá egy hatvan méter hosszú tűzoltó tömlő, két poroltó, egy kis balta és még néhány hasznos felszerelés, melyekkel a kisebb méretű tüzek elolthatók – írja az odditycentral.

Robeta tűzoltóautó

Robeta, az egymilliós tűzoltóautó (fotó: odditycentral)

Ezekkel a tulajdonságaival nyilván jelentősen elmaradt egy hagyományos tűzoltóautó képességei mellett, de ne feledjük: egyrészt kategóriákkal olcsóbb azoknál, ráadásul a kis méretének köszönhetően olyan helyekre is befér, ahová azok semmiképp sem. Egyetlen nagy tűzoltóautó áráért több tucatnyi Robetát lehet vásárolni. Ez azért egyáltalán nem rossz. A világ legolcsóbb elektromos autója azonban nem ez, hanem a Changli, amit már 930 dollárért meg lehet rendelni, csak azzal nem lehet tüzet oltani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top