nlc.hu
Baba
Tetoválta másfél éves gyerekét, nekiment a családja

Nem tette ki az ablakba az anyuka, amit azért kapott, mert tetováltatta az egyik ikergyerekét

Te hallottál már az orvosi tetoválásról?

Minden ikres szülő, de különösen az egypetéjű ikreket nevelők rémálma, hogy egy napon majd nem tudják megkülönböztetni egymástól a gyerekeiket. Nem véletlen, hogy az ikreket nevelő szülők közül sokan már a születésüktől kezdve különböző színekbe öltöztetik a gyerekeiket, és olyanok is vannak, akik kis kiegészítőkkel akadályozzák meg, hogy egy kulcsfontosságú pillanatban véletlenül összekeverjék őket.

És amíg a legtöbb esetben egy ilyen csere következménye legfeljebb annyi, hogy az egyik gyerek kétszer eszik, vagy kétszer kap friss pelenkát, még nincs igazán nagy baj. Az igazi bonyodalom akkor kezdődik, mikor az egyik gyerek, vagy mindkettő gyógyszert szed. Így van ez annak a 31 éves amerikai nőnek a családjában is, ahol a közelmúltban világra szóló dráma lett abból, hogy az anya úgy döntött, szigorúan orvosi célból tetováltatja egyik gyerekét.

Ahogy az a Redditre töltött posztjából kiderül, az anyuka egypetéjű ikreket nevel, név szerint Jacket és Adamet, és a két fiú közül az egyik rendszeresen gyógyszert szed. „Anélkül, hogy belemennék a betegsége részleteibe, Jacknek hetente egyszer injekciót kell kapnia” – magyarázza a posztban, majd hozzáteszi, miután vissza kellett mennie dolgozni, az akkor 9 hónapos fiúk felügyeletét az anyósa vette át.

Te hallottál már az orvosi tetoválásról?

Máshogy nem tudták megkülönböztetni a gyerekeit a bölcsiben (A kép illusztráció. Kép forrása: Getty Images)

„Az anyósom egy tündér. 100 százalékig megbízom benne, és egész mostanáig – a fiúk most 16 hónaposak –, maradéktalanul el is látta ezt az egyébként egyáltalán nem könnyű feladatot. Egy hónappal ezelőtt azonban véletlenül összekeverte a fiúkat, és Jack helyett Adamnek adta be az injekciót”írja az anya, majd hozzáteszi, anyósát annyira megrázták a történtek, hogy azóta nem vállalja, hogy vigyázzon az ikrekre.

A cserének szerencsére, mint kiderült, nem lettek komoly következményei. Adamet kórházba vitték, ahol ellenanyagot kapott. „Az igazság az, hogy sosem volt komoly veszélyben. Ez egy lassú felszívódású gyógyszer, és a legrosszabb esetben is néhány nap hasmenést okozott volna csak.” A nagymama mindezek ellenére nem vállalta tovább az ikreket, akiket a szülők így kénytelen-kelletlen bölcsibe írattak. Itt javasolták az anyának az orvosi tetoválást, éppen a hasonló esetek kivédésére.

„Jack nem érzett belőle semmit. Az egész nem tartott tovább fél óránál és most legalább van egy olyan anyajegy az egyik fülcimpáján, ami a testvérének nincs – írja az édesanya, aki nem számított arra a drámára, ami ezután jött. – Az anyósom teljesen kiborult, amikor megemlítettem neki, hogy az egyik gyereknek tetoválást csináltattunk. Megpróbáltam neki elmagyarázni, de egyszerűen meg se hallgatott, ezért végül letettem elé a két gyereket és megkértem, hogy keresse meg a tetoválást; végül fél óra után én mutattam meg neki, hol van.”

A poszt szerzője azt írja, anyósa azóta is haragszik rájuk, amiért engedték a tetoválást, és nem csak ő. „Akárkinek mondtam el az ismeretségi körömben, mind az anyósommal értettek egyet. Senki sem értette meg, hogy azzal a barna pöttyel a fülén igazából jót tettem vele. A készítője ráadásul azt mondta, ötéves korára valószínűleg nem is fog már látszani. Úgy halványul majd, ahogy Jack nő.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top