nlc.hu
Baba

A borbély, aki Down-szindrómás gyerekek haját nyírja

A borbély csodás módszert talált ki egy Down-szindrómás kisfiú hajnyírásához

A fogyatékkal élő gyerekeknél egy olyan egyszerűnek tűnő dolog, mint a hajvágás, mindenféle szorongást válthat ki. Olyan borbélyra bukkan, aki megérti és türelmes ahhoz, hogy az élményt ne csak elviselhetővé, de élvezetessé tegye. Vernon Jackson pont ilyen.
Vernon Jackson és Ellison

Egy vírusként terjedő TikTok videóban Vernon Jackson olyan frizurát csinál a 7 éves, Down-szindrómás Ellison Eubanksnek, ami nemcsak Ellison arcára csal mosolyt, hanem közel 3 millió ember arcára is, ugyanis a videót már ennyien tekintették meg.

@thebest1period

Everyone here’s the video without the music! Idk what tik tok did🤦🏾‍♂️ but please consider donating! All of my cuts for my gifted clients are paid for by donations 🙏🏽

♬ original sound - Author • Barber • Speaker

„Minden gyerek más, nekem pedig jelen kell lennem, hogy megtaláljuk a közös hangot” – mondja Jackson a TODAY.com-nak arról a vidám „stop….. go” rutinról, amelyet Ellison talált ki, és Jackson örömmel vállalta.

Jackson szerint azért van néhány közös dolog a fogyatékkal élő ügyfelei között. Különösen a hajvágó zaja és a bőrükre hulló haj érzése zavarja őket. „Egy gyerek azt mondta, hogy olyan érzés, mint egy tű” – mondja. Ellison édesanyja, Julie Eubanks szerint korábban Ellison hajvágásai egyáltalán nem voltak ilyen vidámak, sőt inkább pont az ellenkezője volt jellemző. Sokszor kellett szünetet tartaniuk, és az édesanyjának számos alkalommal kellett megölelnie közben. Vernon Jacksonnak már komoly rutinja van a fogyatékkal élő gyerekek hajvágásában. A férfi a szabadidejéből ugyanis minden hónapban feláldoz egy napot, amikor kizárólag ilyen gyerekekkel dolgozik, ráadásul ingyen. Nagyon örül annak, hogy a módszerével rengeteg stresszt vesz le a gyerekek és a szülők válláról, mert ha valaki a hagyományos módon próbálkozna náluk, az jó eséllyel traumatikus élményt jelentene.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top