nlc.hu
Baba

Öthetes csecsemőt találtak a mezőn

Öthetes csecsemőt találtak a mezőn Romániában

A kislányt 22 éves édesanyja hagyhatta a legelőn.
Egy nő leteszi a kanapéra a kisbabát

Öthónapos, magára hagyott kisbabát találtak egy mezőn Romániában, Mihályfalva község határában – számolt be a Transtelex. A lap információi szerint az overált viselő kislányra az önkormányzat munkatársai leltek rá és azonnal értesítették a hatóságokat.

A kiérkező mentősök szerint a baba egészségügyi állapota viszonylag jó volt, nem találták sérülés nyomait és kihűlés jeleit sem. A kislány édesanyját rövid időn belül azonosították és kiderült, hogy a fiatal nő nem akar a gyermekről gondoskodni, ezért hivatásos nevelőszülőknél fogják elhelyezni, amint kikerül a kórházból.

A 22 éves nő nem kereste a hatóságokat és tagadott, csak akkor vallotta be, hogy az ő gyermekéről van szó, amikor a rendőrség kiérkezett hozzá. Bár a nyomozás még nem tisztázta az anya tettének pontos okait, a feltételezések szerint azután tehette ki a mezőre a babát, hogy összeveszett a párjával, aki kirakta a házából.

Az ügyben a Szeben megyei gyermekjogvédelmi és örökbefogadási hatóság is vizsgálatot indított. „Figyelembe véve, hogy ez a gyermek az elhanyagolás legsúlyosabb formájának, azaz elhagyásnak volt kitéve, a gyerekvédelem kérni fogja az anya szülői jogainak megszüntetését” – közölték az intézmény képviselői.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top