nlc.hu
Baba

Natalie Spooner jégkorongozó visszatérése

4 hónapja szült, most gólt ütött a hokivébén

A jégkorongozó Natalie Spooner megmutatja, hogy vannak anyák, akiknek a szülés csak a világbajnoki felkészülés része.

A kanadai jégkorongozó, Natalie Spooner négy hónapja adott életet első gyermekének. A 32 éves hokis április elején már nem babázott, hanem ő lőtte a nyitógólt a Kanada-Svájc világbajnoki meccsen, ahol a juharlevelesek végül 4-0-ra győztek.

A yahoo beszámolója szerint a 32 éves, háromszoros olimpiai bajnok számára a győzelem még édesebb volt, mert kisfia, Rory is a lelátón szurkolt az édesapával, Adam Redmonddal.

PITTSBURGH, PA - MARCH 12: Natalie Spooner #24 of Team Canada skates in the first period during the Rivalry Rematch against the United States of America at PPG PAINTS Arena on March 12, 2022 in Pittsburgh, Pennsylvania. (Photo by Justin Berl/Getty Images)

Natalie Spooner menetel a kanadai válogatottal is (Fotó: Justin Berl/Getty Images)

Natalie később elmondta, hogy bizonytalan volt abban, képes-e a szülés után is magas szinten hokizni.

Voltak pillanatok, amikor azt kérdeztem magamtól, hogy lesz-e valaha normális a testem.

A világbajnokságon eddig nyújtott teljesítménye alapján úgy tűnik, igen a válasz. Natalie visszatért és erősebb, mint valaha.

A sportoló az orvosa jóváhagyásával a terhessége alatt is korcsolyázott és súlyzózott. „Nem vagyok olyan, aki nyugodtan tud ülni” – mondja.

Rory december 6-i szülése után Natalierövid sétákat tett, hogy segítse a szülés utáni felépülését. Először csak egy kört tett meg a háztömb körül, de gyorsan elérte a 30 perces sétákat. Mire Rory 4 hetes lett, édesanyja újra a jégpályán volt.

„Nem mentem bele ütközésekbe, csak korcsolyáztam, és gyakorlatokat végeztem” – mondja. „Nagyon boldog voltam, hogy visszatértem. Újra önmagamnak éreztem magam.

Az edzők felügyeltek arra, hogy ne hajtsa túl magát. Mivel Natalie még szoptat, a szalagjai lazábbak lettek, így hajlamosabb lett a sérülésekre. A kis Roryt sokszor édesapja vagy a nagymama vitte le Natalie edzésére.

A csapattársak pedig imádják a kisbabát, úgy érzik, szerencsét hoz a jelenléte.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top