nlc.hu
Baba

Kiakadt a sógornő, mikor meghallotta az unokahúga nevét

A sógornője nevét adta a babájának, családi háború robbant ki miatta

A kapcsolatuk amúgy sem volt rózsás, hát még ezután!
újszülött baba

Egy újdonsült anyuka még kislányként elhatározta, hogy ha egy napon lánya születik, akkor a szívének kedves dédnagymamájáról fogja elnevezni. Akkor még nem is ismerte a leendő apukát, így azt sem tudhatta, hogy a sógornője is épp az általa kiszemelt nevet viseli.

Amikor a szerelmesek egymásra találtak és szóba került közöttük a babatéma, a nő elmondta a párjának, hogy milyen elhatározásra jutott a névválasztást illetően. A férfinek semmi kifogása nem volt ellene, még így sem, hogy a húgával nem túl mintaszerű a kapcsolata.

„Nagyon ritkán beszélnek egymással, mindketten élik a maguk életét” – osztotta meg az anyuka a szerelme és a húga kapcsolatáról. Mégis úgy látták jónak, ha beavatják a lánytestvért, hogy születendő babájukat Hope-nak szeretnék elnevezni, pont úgy, ahogyan őt hívják.

„Hogy ezt megtehessük, elhívtuk egy közös ebédre. Elmondtuk neki, hogy babát várunk, kislányunk fog születni és a dédnagymamám után Hope-nak szeretnénk nevezni. Már akkor rosszallóan nézett, és megkért minket, hogy válasszunk inkább másik nevet a gyerekünknek. Én ekkor megmondtam neki, hogy nem az engedélyére volt szükségünk, csak szerettük volna, ha elsők között tudja meg” – folytatta a történteket az anyuka, aki bízott benne, hogy sógornője túlteszi magát a névválasztáson.

Ezután nem beszéltek a sógornőjükkel, csak a közös családi chatben számoltak be az örömhírről, hogy a kis Hope meglátta a napvilágot. Az apuka lánytestvére, bár gratulált az újdonsült szülőknek, teljesen kikelt magából, és keresetlen szavakkal illette őket a névhasználat miatt. 

Az anyuka kissé elbizonytalanodott, hogy jogos-e a sógornője felháborodása, ezért megkérdezte az internet népét, mit gondolnak a kirohanásáról. A hozzászólók többsége neki adott igazat, hiszen egyrészt nem miatta választották ezt a nevet, hanem a dédnagymama miatt, másrészt ez a név nem az ő tulajdona, csak a véletlen műve, hogy mindketten ugyanazt viselik…

Forrás: Via, Fotó: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top