nlc.hu
Baba

22 év után találta meg a fiát

22 év után találta meg elrabolt fiát az apa

A kínai férfi 22 évet szentelt annak, hogy megtalálja a fiát. Nemrégiben újra átölelhette.

2001. október 9-én Lei Wuze az egyik szomszédjára bízta 4 éves kisfiát, Juecsant és elment otthonról. A nő utóbb azt mondta a rendőröknek, hogy az utcán találkoztak egy gyanús férfival, aki később elrabolta a gyereket. Lei soha nem veszítette el a reményt, hogy egyszer viszontlátja a fiát. 

A férfi felhívásokat függesztett ki, illetve a fia fotójával járta az utcákat és kérdezgette az embereket hogy nem látták-e őt. Természetesen a hatóságok is keresték a fiút, az apa több mint 300 rendőrrel beszélt az elmúlt bő két évtizedben, egyesek segítőkészebbek voltak, mások kevésbé, ám egyiküknek sem sikerült Juecsan nyomára bukkannia.

Az apa tévé- és rádióműsorokban is rendszeresen szerepelt, az interneten is aktív volt, illetve folyamatosan szórólapozott. Saját bevallása szerint életének mintegy 70 százalékát annak szentelte, hogy megtalálja a fiát. Időközben aztán a feleségével született egy lányuk is.

A fia keresésével eltöltött 22 év alatt Lei Wuze más szülőkkel is összebarátkozott, akik elrabolt gyerekeiket keresték. Közülük sokan meg is találták, ami neki is reményt adott, hogy egy napon ő is újra a karjában tarthatja Juecsant. 

Lei Wuze

Lei Wuze (Forrás: icsvb.com)

Bár teltek-múltak az évek és Lei maga is öregedett, sosem adta fel a keresést. Több száz várost keresett fel Kínában, ahol csak a halvány esélye felmerült annak, hogy láthatták a fiát, ám az útjairól mindig csalódottan tért haza. Egészen a közelmúltig.

A rendőrség azonban az év elején az egyik legmodernebb arcfelismerő szoftver, a Face Recognition 2.0 Prototype segítségével talált rá a ma már 26 éves Juecsanra Sencsenben, mintegy 900 kilométerre onnan, ahonnan egykor elrabolták. Az elvégzett DNS-teszt igazolta, hogy valóban ő Lei Wuze fia.

Wuze a keresés évtizedei alatt egyébként többször is járt Sencsenben, egy alkalommal Juecsan otthonától alig néhány kilométerre is járt.

Lei Wuze végül a múlt hónap végén találkozhatott újra a fiával. Azt, hogy pontosan mi történt Juecsannal az elrablása után, van-e saját családja, vagy visszatér-e a biológiai szüleihez, nem hozták nyilvánosságra.

 via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top