nlc.hu
Család

Megtalálták a nőt, akit 51 éve gyerekként elrabolt a bébiszitter

51 év után találták meg a gyereküket, akit egyéves korában elrabolt a bébiszitter

A Facebook és DNS-teszt segítségével bukkant rá a családja Melissa Highsmithre, akit a bébiszitter még 1971-ben rabolt el.
A montázson Melissa Highsmith gyerekkorában, és 51 évvel később, amikor újra találkozott a szüleivel

Több mint 50 évvel azután, hogy a bébiszittere gyerekként elrabolta Texasban, egy amerikai nő újra találkozhatott a családjával, miután egy DNS-tesztnek köszönhetően rátaláltak – írja a Guardian.

Melissa Highsmith egy éves volt, amikor 1971-ben édesanyja, Alta Apantenco újsághirdetésben keresett bébiszittert a texasi Fort Worthben. Egyedül nevelte Melissát, ezért szüksége volt valakire, aki vigyáz a lányára, amíg ő dolgozik. Végül felvett egy nőt, de sosem találkozott vele személyesen; Apantenco lakótársa adta oda Melissát a bébiszitternek, aki állítólag elrabolta a gyereket.

Hiába jelentették be a kislány eltűnését a rendőrségen, nem került elő. Pedig az azóta eltelt több mint fél évszázad során sem feledkeztek meg róla, például minden novemberben születésnapi partit rendeztek neki, nemrégiben pedig egy „Keressük Melissa Hightsmitht” nevű Facebook-oldalt is indítottak eltűnt rokonuk felkutatása érdekében.

Idén szeptemberben aztán Highsmith szerettei névtelenül kaptak egy tippet, amely szerint a nő Charleston környékén tartózkodik, ami több mint 1700 kilométerre van Forth Worth-től. A családnak voltak kétségei a fülest illetően, de végül a 23andMe nevű, DNS-teszt segítségével rokonokat felkutató szolgáltatás, valamint Melissa anyajegyének segítségével megbizonyosodtak arról, hogy valóban ő az egykor elrabolt kislány.

Melissa Highsmith és a család kálváriája múlt szombaton ért véget, amikor egy Fort Worth-i templomban tartott ünnepségen a nő találkozhatott az édesanyjával, az édesapjával és négy testvére közül kettővel.

Nem tudtam abbahagyni a sírást. Túlságosan boldog voltam, és még mindig csak próbálom felfogni, hogy a nővérem itt van előttem, és hogy végre megtaláltuk őt

– mondta meghatódva Victoria Garner, az egyik nővér.

Spanyolországban élő másik nővére, Sharon Highsmith azt tervezi, hogy idén karácsonykor találkozik Melissával. Elmondta, hogy a családja kapcsolatba lépett egy Lisa Jo Schiele nevű klinikai laboratóriumi kutatóval és amatőr genealógussal, aki segített nekik a kulcsfontosságú DNS-eredmények értelmezésében és a nyilvánosan elérhető nyilvántartások felkutatásában, hogy megtalálják Melissát. Végül ez hozta meg a sikert. 

Sharon Highsmith arról is beszélt, hogy testvére előkerülése az édesanyja szempontjából is nagyon fontos volt. Bűntudat gyötörte amiatt, hogy egy idegen felügyeletére bízta a lányát, és az évek során azzal a váddal is szembe kellett néznie, hogy megölte a lányát, és elrablásnak állította be a gyilkosságot. „Hálás vagyok azért is, hogy édesanyámat is tisztáztuk – tette hozzá Sharon. – Ő a legjobbat akarta, ami tőle telt, dolgoznia kellett, ezért keresett bébiszittert.”

A család most csak arra koncentrál, hogy megpróbálja bepótolni az 50 évnyi elvesztegetett időt. Az eltűnt szeretteiket kereső emberek számára pedig az üzenik: „Soha ne adjátok fel!”.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top