nlc.hu
Baba

Jászberényben csak hétközben, nappal lehet szülni

Nem szülhetnek este és hétvégén a jászberényi kórházban

Más településekre irányítják a kismamákat.
kisbaba

Szeptember elsejéig nem lehet szülni délután 16 és reggel 8 óra között, illetve hétvégén a jászberényi kórházban, és a gyermekosztály sem fogad betegeket ebben az időszakban – értesült a Telex. A városban és a környéken élők az ügyeleti időben Szolnokon, Cegléden, Kistarcsán vagy Hatvanban kapnak ellátást. A betegek elhelyezését az Országos Mentőszolgálat koordinálja.

A Jászberényi Szent Erzsébet Kórház – amely “személyi változásokra” hivatkozva hozta meg a rendelkezést – július 24-től szeptember 1-jéig csak hétköznapokon és csak 8-16 óra között tud ellátást nyújtani. Emiatt a szülészet sem tud ezen az időponton kívül működni.

A szülészeti ellátást este és hétvégén a környékbeli települések elhelyezkedésétől függően a szolnoki Hetényi Géza Kórház, a ceglédi Toldy Ferenc Kórház, a hatvani Albert Schweitzer Kórház vagy a kistarcsai Flór Ferenc Kórház látja el. A csecsemő- és gyermekgyógyászati ellátást ügyeleti időben a szolnoki, a ceglédi vagy a kistarcsai kórház veszi át.

Korábban amúgy a mosonmagyaróvári kórházban is hasonló intézkedést vezettek be a szülészeti, a csecsemő- és a gyermekosztályon.

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top