nlc.hu
Baba

Kisgyerekük megharapása miatt altatnák el a család kutyáját

Saját kutyája elaltatása ellen küzd a család, miután arcon harapta a babájukat

Egy denveri család 10 éves angol szetterük, Watson életéért harcol.

Az angol szetter viszont lemondó nyilatkozatukkal került be a Denveri Állatmenhelynek nevezett helyi ebrendészetre, így azoknak törvényes joguk van elaltatni a kutyát. Most azért küzdenek, hogy megmentsék Watsont az elaltatástól, miután az arcon harapta kétéves kisfiukat – írja a Mirror.

Saját kutyája elaltatása ellen küzd a család, miután arcon harapta a babájukat

Watson Nicole-lal, terhessége idején

Nicole és Lars Ellingson – szerintük – azzal adták át Watsont az állatmenhelynek, hogy ott 10 napig nem altatják el a kutyát, és ha megfelelő otthont találnak neki, kiengedik – igaz azt is közölték velük, hogy fennáll az elaltatás veszélye is.

Nicole és Lars egy angol szettereket mentő szolgálat segítségével talált megfelelő otthont Watsonnak – de a menhely szerint Watsont altatni kell.

Saját kutyája elaltatása ellen küzd a család, miután arcon harapta a babájukat

Most megtévesztéssel vádolják a menhelyet,

és úgy érzik, hogy saját maguk mondták ki Watsonra a halálos ítéletet, mondvacsinált vád alapján. Lars a Fox 31 Newsnak „nagy félreértésről” beszélt, mivel „jó otthon vár Watsonra, olyan, ahol nincsenek gyerekek, és nincs ok arra, hogy ne költözhessen oda”.

Azt hiszem, elhatározták. De reméljük, hogy átgondolják

– mondta.

A menhely képviselője viszont azt mondta a Fox 31-nek, hogy amiatt fontolgatják a kutya elaltatását, mert kétszer is megharapta a gyereket, és a lakosság védelme érdekében is. Az óvóhely előtt eközben tüntetés volt.

„Amikor leadták, világossá tették a számukra, hogy ez végleges döntés.

A Denver Animal Protection feladata a közösségünkben élő emberek és állatok biztonságának védelme.” Az önkormányzat szóvivője szerint a család aláírt egy hivatalos dokumentumot, amiben „az állat teljes törvényes felügyeletéről” lemondtak a menhely javára.

Watson és Lars

Watson és Lars

A dokumentum így szól: „Lemondok a fent leírt állat teljes törvényes felügyeleti jogáról azzal a kéréssel, hogy ezt az állatot kíméletesen elaltassák.” A harapás súlyossága és a gazdája által az átadáskor közölt előzmények miatt –

már korábban is arcon harapta ugyanazt a gyermeket

– alaposan megvizsgáljuk, hogy biztonságos-e visszaengedni a közösségbe – mondta a szóvivő. A tíznapos karantén már letelt, ám Watson sorsáról még nincs végleges döntés. A Southwest English Setter Rescue petíciót indított Watson életének megmentéséért.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top