nlc.hu
Baba

Benzinkúton szült gyereket egy magyar nő,

Mesélt a magyar kismama, aki kórház helyett a benzinkúton szült

A 25 esztendős anyuka a benzinkúton szülte meg második gyermekét.

Réka hétfő reggel negyed hétkor szülési fájásokra ébredt dunaharaszti otthonában. Akkor még úgy gondolta, van ideje. Miután azonban elfolyt a magzatvize, férje és 3 éves gyermeke társaságában autóval indultak el a kórház felé – mesélte a Borsnak a boldog kismama.

„Szóltam a férjemnek, Tamásnak, hogy ma minden bizonnyal megszületik a kisbabánk.

Az események azonban hirtelen felgyorsultak,

ezért telefonon egyeztettem a szülésznővel, majd lezuhanyoztam, és indulnunk is kellett, mert a fájások már ötpercenként jelentkeztek. Az M5-ös autópályán indultak útnak, a háromnegyed nyolcas reggeli dugóban, hivatásos sofőr férje vezetett. „A Metro áruháznál tartottunk, amikor felismertem, hogy immár a tolófájások gyötörnek. A férjemnek erről semmit nem mondtam, inkább fogtam a telefonomat és felhívtam a mentőket. Ezt hallva Tamás egy pillanatra

Mesélt a magyar kismama, aki kórház helyett a benzinkúton szült

kis híján szívinfarktust kapott, de jól kezelte a helyzetet, és félreállt egy benzinkúton.

Egyértelmű volt, hogy már nem érünk be a kórházba időben” – mondta Réka. Egy mentőautó és egy Cerny koraszülött mentő indult el a helyszínre, érkezésükig a diszpécser mondta Tamásnak a teendőket. A három éves Bence nem ijedt meg a helyzettől, inkább élvezte. 

“Amikor fájdalmamban jajgattam, csak annyit mondott, „Anya, vicces vagy”! Láthatóan nem értette, mi történik, ezért elmagyaráztuk neki, hogy semmi baj, csak mindjárt találkozhat a kistestvérével” – mesélte Réka vidáman.

Bence tulajdonképpen azzal segített a legtöbbet, hogy végig nyugodt volt. Békésen beült az autóba, így nem adott plusz feladatokat. Tamás pedig

lehajtotta a hátsó ülést, hogy le tudjak feküdni a csomagtartóban.

Büszke vagyok a férjemre a helytállásáért! Ő látta meg először a magzatburkot, majd a kisbabánk fekete haját. Éppen akkor érkeztek meg a mentők, amikor ezt közölte. A baba végül a szakemberek keze által jött világra, 3100 grammal és 51 centiméterrel. A kislány a Bella nevet kapta.

“Nagyon büszke vagyok a férjemre! Tamás annak ellenére állta a sarat, hogy amúgy igencsak ájulós, és fél a vértől. A köldökzsinórt már nem merte elvágni, igaz, sokkal kevesebb apuka van, aki a szülést vezeti le, mint aki az ollót veszi a kezébe” – mondta Réka, akinek családjáról képeket is láthatsz, itt!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top