nlc.hu
Baba

Ötösikrek a koraszülött osztályon

11 hétet töltöttek a koraszülött osztályon, most végre hazamehetnek az ötös ikrek

Nagyon pici súllyal születtek, de egészséges kisbabák lettek.

A Washingtonban élő házaspár arról álmodozott, hogy egyszer szülők lehessenek, de álmukban sem gondolták volna, hogy ennyi gyermekkel bővül a családjuk. 

A 27 éves Stephanie-nak egy 2017-es műtét miatt azt mondták az orvosok, kevés az esély arra, hogy természetes úton képes legyen teherbe esni. Nagy volt hát az öröm, amikor rácáfolt a doktorokra és 2022. december 23-án férjével együtt megtudta, hogy hamarosan szülők lesznek. Először Stephanie terhességi hormonszintje jelezte, hogy több babával lehet várandós. Majd januárban, az első ultrahangvizsgálaton kiderült, hogy öt gyermeket hord a szíve alatt. „Ez volt életünk egyik legőrültebb pillanata. Annyira izgatottak voltunk, és hittük, hogy Isten szándékosan bízta ránk ezt az öt értékes csecsemőt. De azt is tudtuk, hogy az öt gyermek kihordása komoly kockázatokat rejt magában” – idézete Stephanie szavait a People magazin.

 A házaspár végül felkereste Dr. John Elliottot, aki három vagy annál több babás ikerterhességekre szakosodott. Mivel az orvos egy másik államban praktizál, így a kismama és férje, Graham úgy döntött, hogy a várandósság hátralévő részét Arizonában töltik.

Ötösikrek

Stephanie és a babák (Fotó: St. Joseph’s Hospital and Medical Center)

Csakhogy a kelleténél sokkal hamarabb, június 3-án Stephanie fájdalmat érzett, és azonnal berohantak a kórházba. Itt megtudták, hogy a méhszája már 6 centire kitágult. „Teljesen megrémültem, de Isten végig a családunkkal volt. Hálás vagyok a kórház csodálatos orvoscsapatának, hogy ellátták a feleségemet, és világra segítették az öt gyönyörű gyermekünket – mondta Graham.

Végül június 4-én reggel megszületett Adelyn, Eliana, Linnea, Fisher és Harper. Ám mivel a babák 13 héttel korábban születtek, mindannyian extrém kicsi súllyal jöttek a világra. A műtőben minden csecsemőnek újszülöttgyógyászból, nővérekből és légúti specialistákból álló csapata volt, hogy a születés után azonnali ellátást kapjanak.

A babák a koraszülött intenzívosztályon növekedtek. „Az itt eltöltött idő legszebb pillanata az volt, amikor először a kezemben tarthattam mind az öt babámat. Olyan csodálatos volt a karomban ringatni őket, azt követően, hogy a hasamban fejlődtek” – mondta Stephanie. A babák 11 hét után hagyhatták el a kórházat augusztus végén.

Hasonló család történetéről idén áprilisban számoltunk be.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top