nlc.hu
Baba

Ötösikreik születtek, pedig már volt hét gyermekük

Hét gyerek után ötös ikrei születtek a házaspárnak

A brit apa és lengyel anya bővíteni szerette volna az amúgy sem kicsi családot: jött a nagy meglepetés.

Vasárnap a Krakkói Egyetemi Kórházban nagy esemény zajlott: ötös ikrek születtek, a kórház történetében mindössze másodjára. Ez már önmagában különleges, csakhogy az öt gyermek ezúttal egy olyan családba érkezett, ahol már eleve lesz hét testvérük. Dominika és Vince Clarke ugyanis ennyi gyerek után döntöttek úgy, hogy még egyet szeretnének: végül négy lett belőle – írja a brit Metro.

Dominika és Vince Clarke

Dominika és Vince Clarke, a boldog, 12 gyerekes szülők a kórházban (Fotó: Profimédia)

A házaspár legidősebb gyereke 12 éves, aztán a 10 éves egy 7 éves ikerpár követi a sorban, aztán egy 4 éves ikerpár következik és még egy 10 hónapos baba is van a háznál, akihez most 5 újszülött – 2 fiú és 3 lány – csatlakozik. Az 5 újonnan érkező a Charles Patrick, a Henry James, az Elizabeth May, az Evangeline Rose és az Arianna Daisy neveket kapták. Anyukájuk, Dominika héthónapnyi terhesség után császár segítségével szülte meg őket.

Pompásan érzem magam. Sokkal jobban, mint gondoltam. A gyerekek pihennek, az állapotuk stabil. Ez rendkívüli dolog, ami nem adatik meg mindenkinek. Ilyen terhesség 52 millióból egyszer fordul elő. Matematikus vagyok, szeretem az ilyen statisztikákat. Nagyobb esély van a lottón nyerni, mint egyszerre ennyi gyereket szülni

– nyilatkozta a boldog anyuka. Mivel Dominikának hosszú ideig a kórházban kell maradnia a babái mellett, a férje, Vince tíz hétig egyedül van otthon a másik hét gyerekkel. A saját vállalkozást üzemeltető házaspár tagjai annak idején Angliában találkoztak egymással, amikor Dominika még ott dolgozott, de hat évvel ezelőtt úgy döntöttek, hogy Lengyelországba költöznek, ahol építettek maguknak egy házat az erdőben, mivel azt szerették volna, hogy a gyerekeik a természet közelében nőjenek fel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top