Család

Csak egy harmadik gyereket szerettek volna, ötös ikrekkel lett terhes a nő

Betegsége miatt évekig nem tudott teherbe esni, aztán amikor összejött, és elment ultrahangra, leesett az álla. Küzdelmes terhesség után egészségesen jött világra az öt pici.

Jamie Scott és férje régóta szeretett volna egy harmadik gyereket a 7 éves Landon és a 12 éves Shayden mellé. A nőnek azonban policisztás petefészek szindrómája volt, ezért éveken át nem tudott teherbe esni. Mesterséges megtermékenyítés során, a második alkalommal aztán mégis sikerült. Ilyenkor gyakori az ikerterhesség, de az ötös ikreknek 0,003 százalék az esélye. 

Az anya alig várta, hogy elmehessen ultrahangra. A szonográfusnál azonban alaposan megdöbbent: a felvételeken öt magzatot számolt össze az orvos. A 33 éves nő azonnal arra gondolt, vajon mindegyik magzat jól van-e, de szerencsére mind az öten egészségesek voltak.

A terhessége azonban nagyon küzdelmes volt Jamie-nek. Az orvosok azt javasolták neki, hogy napi 4000 kalóriát egyen, de mivel mindig egy filigrán nő volt, ez nem ment neki, hiába evett össze a pizzától a hamburgerig mindent. Annyira kimerült, hogy kerekesszékhez volt kötve.

Az volt a cél, hogy a 33. hétig bent maradjanak az ötös ikrek, de már a 21. héten rosszul alakultak a dolgok: elfolyt a magzatvíz, és beindult a vajúdás. Még az orvosok is azt mondták, hogy elveszíthetik a gyerekeket. Aztán hihetetlen dolog történt: a vajúdás abbamaradt, a magzatburok pedig helyreállt, pedig ennek szinte nulla volt az esélye.

Az édesanyát ezután bent tartották a kórházban, de újabb probléma jött közbe, veszélyesen magas lett a fehérvérsejt-száma. Jamie teste azonban másodjára is meggyógyította magát.

A szülés végül a 29. héten indult meg, a nő pedig öt pici, de egészséges újszülöttet hozott a világra.

(Mirror)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top