nlc.hu
Baba

Furcsa és veszélyes nevelési tippek sztároktól

A legfurcsább gyereknevelési tippek hírességektől

Attól, hogy híresek és befolyásosak, nem biztos, hogy minden tanácsukat betűről-betűre be kellene tartani.

A sztárok előszeretettel osztják meg tudásukat a gyereknevelésről. Nincs ezzel semmi probléma, egészen addig, amíg nem valami nagyon szélsőséges gondolatot próbálnak elültetni a rajongók fejében. A következőkben ilyenek is felmerülnek, sőt, van olyan, ami konkrétan a veszélyeztetés és bántalmazás kategóriákba esik.

Brad Pitt és Angelina Jolie – Csak semmi titok

Bár a Pitt-Jolie páros évekkel ezelőtt szakított, érdekes felidézni, hogy úgy gondolták, a gyerekeik elől semmit nem szabad titkolniuk. „Azt akarjuk, hogy minden az asztalra kerüljön, és minden kérdésüket, ami van, feltegyék” – nyilatkozta a színész az Extra magazinnak még korábban. Persze, a nyíltság jó dolog, de azért a felnőttek aggodalmai, problémái nem biztos, hogy a gyerekekre tartoznak ilyen mértékben.

Lisa Whelchel – Büntetés csípős szósszal

Liza neve nálunk nem annyira elterjedt, ő volt a The Facts of Life című sorozat főszereplője, akinek meglehetősen furcsa, már-már a bántalmazás határát súroló elképzelése van arról, hogyan érdemes büntetni egy gyereket. Csípős szószt használ. „Ez csíp, és az az emlékük marad meg róla, hogy a következő alkalommal valóban legyen önuralmuk, és megálljanak, mielőtt hazudnának vagy harapnának, vagy valami hasonlót tennének. […] Ez logikus következmény” – adta a világ tudtára a Good Morning America egyik adásban.

Lisa Whelchel

A színésznő a csípős szószra esküszik (Fotó: Getty Images/Steven Ferdman)

Christina Aguilera – És az ő szexualitása

Az énekesnő még évekkel ezelőtt mesélt arról, hogy gyakran van otthon teljesen meztelenül, hogy a két éves gyereke lássa „anya nem szégyelli a szexualitását. Úgy értem, két éves. Műgyűjtők vagyunk, sok női akt van a ház körül. Max olyan házban fog felnőni, ahol ez a szokásos… Csak akkor furcsa, ha te szégyelled.” Abban nincs kivetnivaló, hogy szeretné ezt természetessé tenni, de nem biztos, hogy ez a legjobb módszer.

Alicia Silverstone – Szájból etetés

A Spinédzserek sztárjának kisfia 11 hónapos volt, amikor a színésznő megmutatta egy videóban, hogy előre megrágja a falatot a gyereknek, és úgy eteti meg őt, mint a madarak. Érthető, hogy az anyák a hozzátáplálás során tartanak a fulladásveszélytől, de ez azért mégiscsak túlzás. Bár Silverstone-nak nem ez az egyetlen furcsa gyereknevelési tippje, egy egész könyvet írt arról, hogyan kellene az egészet csinálni. Többek között az is szerepelt a kötetben, hogy miért nincs szüksége a csecsemőknek pelenkára, és hanyag szülőnek nevezte azokat, akik a gyereküket a kiságyban altatják ahelyett, hogy magukhoz vennék az ágyba.

Alicia Silverstone

Alicia Silverstone tippjei több sebből is véreznek (Fotó: Getty Images/Michael Hickey)

Kristen Bell – Éjszakai zárka

A színésznő 2018-ban a PANDAS című dokumentumfilm premierjén kotyogta ki, hogy lányukat éjszakára bezárják a hálószobájába. Delta akkor volt 3 éves. Azért döntöttek így, mert a kislány zavarta a 4 éves bátyját, ezért a zárat úgy szerelték fel, hogy az ajtó kívülről zárható legyen. A dolog bevált, az már más kérdés, hogy mekkora törést okozott Deltában, hogy zárkában kellett töltenie az éjszakát.

Pamela Anderson – Drogok és ital engedélyezve

Amikor a Baywach sztárjának fiai tinédzser korba léptek, ő és Tommy Lee úgy döntöttek, hogy nem tiltják meg nekik otthon sem az alkohol, sem a drogok fogyasztását. Azért gondolták, hogy jó ötlet, mert így biztonságos keretek között próbálhatták ki a tiltott szereket. „Azt akarjuk, hogy gyakorolják a biztonságos szexet, igyanak, és mértékkel kísérletezzenek drogokkal, illetve, hogy megtalálják az igaz szerelmet…” – írta egy bejegyzésében. Mindez szép elképzelés, de nem éppen felelősségteljes szülőre vall.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top