nlc.hu
Baba

Újszülött a kecskeméti kórház bejáratánál

Lepedőbe csavarva hagytak egy újszülöttet a kecskeméti kórház bejáratánál, az inkubátor helyett a földre tették

Az elmúlt több mint egy évtizedben ő az 5. csecsemő, akit a kórház gondjaira bíztak.
kisbaba

Újszülöttet, egy egészséges kisfiút hagytak a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház kecskeméti, központi telephelyének főbejárata előtt kedden. A 3500 grammos, 52 centiméteres kisfiú a Viktor keresztnevet kapta az újszülöttrészleg dolgozóitól.

A kórházban évek óta működik a csecsemőmentő inkubátor, ennek ellenére a babát ezúttal a bejáratnál egy lepedőbe csavarva a földön hagyták. A gyors megtalálásának köszönhetően azonban nem hűlt ki drasztikusan. A közelben működő pékség dolgozói munkába érve hallották és látták meg hajnali 4 óra körül a földön fekvő újszülöttet, és azonnal értesítették a kórház munkatársait, így a baba néhány percen belül a gyermekosztályra került.

A csecsemő további sorsáról később, számos vizsgálat után a gyámhivatal intézkedik.

Az inkubátorban elhelyezett újszülöttért 6 héten át még jelentkezhetnek a szülei, a kórház előtt hagyott gyermekre azonban más eljárás vonatkozik.

Ez ugyanis bűncselekménynek minősül, így a szülő ellen kiskorú veszélyeztetése miatt eljárás indul.

A Bács-Kiskun Vármegyei Kormányhivatal tájékoztatása szerint a talált gyermek esetében először gyámrendelést, valamint – a gyámhatóság által megállapított adatokkal – anyakönyvezési eljárást indítanak. Amennyiben az anya személye a gyermek anyakönyvezését követően, de még az örökbefogadás engedélyezése előtt kiderül, a törvényes képviselő a gyámhatóság hozzájárulásával pert indíthat az anyaság megállapítására.

(MTI)

Kiemelt fotó: illusztráció, iStock

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top