nlc.hu
Baba

TikTok videó az anyák babahajáról

Egy anya a TikTokon menővé teszi a szülés után össze-vissza növő babahajat

A frufrutól a hajráfig mindent bevetnek az anyukák, amikor szülés után elkezdenek nőni a végtelenül idegesítő babahajak.

Melissa Willets ötgyermekes anya talált rá arra a tiktokker anyukára, aki a szétálló babahajakat segít megszeretni az anyáknak. Nem úgy babahajak ezek, hogy a baba fejéről növő hajak, mert az cuki és csak imádni lehet, hanem úgy babahajak, hogy a szülés utáni hormonális változások egy csomó új hajszálat eredményeznek, amik különböző hosszúságban (rövidségben) lengedeznek az arcunk és a nyakunk körül, és leginkább megőrjítenek, mert nem lehet egy normális frizurát csinálni miattuk. 

„Öt gyerek után elég biztos vagyok benne, hogy a hajam úgy döntött, hogy soha nem nő vissza teljesen – írja Willets. – Azok a kis babahajak elöl, amelyek egyszerűen nem reagálnak semmilyen termékre? Igen, az enyémek tombolnak, és vonakodva megbékéltem azzal a ténnyel, hogy valószínűleg életem végéig indokolatlan frufrut fogok hordani.”

Az anya örömmel fedezte fel magának Melinda Finnegant, aki a TikTokon készít tartalmakat @minfin4life néven. Finnegan bemutatja egy videójában a babahajakat a maguk teljes pompájában, ugyanis neki aztán elég súlyos babahaj-problémái vannak. A videóiban saját magát kifigurázva segít abban, hogy könnyebben elfogadjuk a saját bosszantó babahajainkat, amiket sehogy sem lehet megregulázni normálisan.

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Képünk illusztráció (Forrás: Getty Images)

Az anya a videóban négy trendi frizurát alkotott újra babahajjal, és az eredmény tényleg zseniálisan vicces. Az első stílusban olyan hírességek vörös szőnyeges frizurájának replikációját láthatjuk, mint például Kendall Jenner. Finnegan a babahaját zselével ragasztja a homlokára, mint Lurch az Addams családból, ami nemcsak a babahajaknak, hanem a celebek lehetetlen frizuráinak is jó fricska. Ezután az anya megmutatja a TikTok-követőknek a szülés utáni frizurát, amit mindannyian kipróbálhatunk a kiegészítők segítségével. Valóban, csak annyi a dolgunk, hogy a kis hajszálakat feldíszítsük, elcsatoljuk, és az eredmény, nos, nem túl impozáns a babahajas fejen.

A harmadik stílus Megan Fox hajviseletére emlékeztet, persze Foxnak – aki maga is háromgyermekes anyuka – profi fodrászok állnak rendelkezésére, míg a halandó anyukák házi módszerekkel kevésbé tudják lemásolni ezt a külsőt. A tiktokker esetében az elegáns stílus helyett inkább az jut eszünkbe, hogy soha többé nem használunk hajlakkot. Végül, az utolsó stílust, amellyel Finnegan megajándékoz minket, a függönyfrufru ihlette, de az övé ritkás, és inkább tűnik egy ollós balesetnek, mint szándékos frizurának.

A kommentelők mélyen tudtak kapcsolódni az anyuka önironikus videójához, egyvalaki arról panaszkodott, hogy több gyermek után négy évvel még mindig küzd a babahajakkal és hogy milyen kínosan növekszik a haja, de soha nem éri el azt a fázist, amikor egyforma hosszú frizurára nőnek a hajszálak. A babahajak hátterében általában a szülés utáni hajhullás, majd a haj újranövekedése áll, de azért szerencsére nem mindenki tapasztalja. A legfőbb oka az, hogy a terhesség alatt leáll a normális hajhullás, amit a hormonok megőrülésének köszönhetünk, aztán a szülés után, a még több hormonális változás hatására a haj ismét elkezd hullani, ami azt eredményezi, hogy újra kezdenek nőni a hajszálak, és hasonlóan állnak ezek a friss hajak, mint a baba fején a kósza hajszálak.

Mit tegyünk tehát, hogy ne úgy nézzünk ki, mint Daphne a Bridgertonból vagy Courteney Cox a Screamben? Aviva Jansen Perea fodrász egy nagyon egyszerű trükköt ajánl az apró hajszálak megszelídítésére: egy szempillaspirált mossunk le és tartsuk mindig magunknál, mert ezzel lehet a legjobban kordában tartani a babahajakat. A fodrász három-hat centiről befújja hajlakkal a babahajakat, majd a spirállal a kívánt irányba simítja a rakoncátlan hajszálakat. Egy próbát megér.

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top