nlc.hu
Baba

Tarts fészekrakó partit!

Babaváró buli helyett már a fészekrakó parti a menő a TikTokon

Egy kismama kitalálta a TikTokon a fészekrakó bulit, ami zseniális alternatíva babaváró buli helyett.

A babaváró buli már itthon is divat lett, hogy meglepjék a barátnők az anyasággal, babával kapcsolatos ajándékokkal a szülés előtt a kismamát, és egy kellemes zsúrt rendezzenek neki szigorúan alkoholmentes italokkal. Ám ez a babaváró bulizás sok esetben nem sül jól el, mert sok felesleges babaholmit kaphat a leendő anya, ezért találta ki egy kismama a fészekrakó partit, ami szerintünk zseniális ötlet.

Mi az a fészekrakó parti?

„Minden várandós anyukának szüksége van egy fészekrakó partira. Ha terhes vagy, és nem akarsz babaváró bulit, szervezz ilyet helyette. Ha van egy terhes barátnőd, tedd meg ezt neki!” – írta Nia Lui a villámgyorsan terjedő TikTok-videóhoz. A videóban Lui barátai láthatók, amint takarítanak, rendszereznek, és felkészítik a kismama házát új jövevényre.

@nialui21 Replying to @Haley Sheppard Every pregnant mom needs a nesting party. If you’re pregnant and don’t want a baby shower, do this. If you have a pregnant friend, do this for them! #nestingparty #nestingmom #nestingmode #pregnantmom #pregnancy #babyshower #nestingmama #thirdtrimester #ittakesavillage #myvillage @Bri Welcker ♬ original sound - Nia Mullet Mom

„Tegnap este babaváró helyett fészekrakó partit tartottam, és csodálatos volt – mondja az anya. – A barátnőm, Bree szervezte. Elküldtem neki egy listát azokról a feladatokról, amiket el akartam végezni, mielőtt a baba megérkezik, ő pedig kártyákat készített, amikből mindenki választhatott, hogy a ház melyik részével foglalkozzon.” A baráti társaság a munka közben tartott azért egy vacsoraszünetet, amikor válogatott finomságokat ettek és a babáról, illetve az anyuka terveiről beszélgettek. A vacsora után pedig rögtön visszatértek a munkához, hogy az este végére minden tiszta és rendezett legyen. „Úgy érzem, sokkal jobban felkészültem a babára” – mondja Liu.

A fészekrakó bulira meghívottak nem érkeztek ajándék nélkül, de előre megbeszélték, hogy nem meglepetés babaholmikat, hanem fagyasztott főtt ételeket visznek, amiket az anyuka az első hetekben meg tud melegíteni magának, így nem kell a legnehezebb időszakban főznie.

Forrás: Getty Images

Forrás: Getty Images

Hogyan szervezz fészekrakó partit?

Nem aratott a kommentelők között felhőtlen sikert ez az ötlet – de ezt már megszokhattuk -, a fészekrakó parti kritikusai szerint furcsa, hogy nem egy takarítónőt bérelt fel az anyuka, hanem a barátai takarították ki a házát. Pedig a fészekrakó parti több mint takarítás, ez egy olyan segítségnyújtás, amivel biztosítjuk a támogatásunkról a kismamát, a leendő anya pedig érzi, milyen erős a szociális háló körülötte, aminek a megtartó erejére szüksége is lesz a baba születése után. Ezért olyan jó ötlet ez fészekrakó partizás a babaváró vendégség helyett.

Egy következő videóban Lui még részletesebben elmesélte, hogyan kell fészekrakó bulit szervezni. „Nem szeretem a babaváró partikat. Nem szeretek a figyelem középpontjában lenni. Nem szeretek buta játékokat játszani. Egyszerűen nem szeretem – magyarázta, megjegyezve, hogy az fészekrakó trendet megemlítette a barátnőjének. – Nekünk ő a harmadik babánk, szóval mindenünk megvan, alapvetően nincs szükségünk sok dologra a pelenkákon és törlőkendőkön kívül.”

A fészekrakó parti szervezésekor Lui és barátnője szobáról szobára jártak a házban, és listát készítettek a szülés előtt elvégzendő feladatokról. Az anya elmondása szerint az egyik legnagyobb stressz számára a konyha állapota volt, ezért a konyhával kezdte a sorrendet a feladatokban, majd tovább a nappali, fürdő, gyerekszoba és pince rendezése volt még a listáján, mint elvégzendő projekt. „Úgy voltam vele, hogy ha le tudnánk menni a pincébe, és átnéznénk a játékokat, az nagyszerű lenne. De ha nem, nem nagy ügy” – fűzi hozzá Lui.

A barátja fogta Lui listáját, kártyákat készített belőle, amelyekből minden résztvevő húzott egyet – a feladatokat így véletlenszerűen osztották szét egymás között. „Annyi mindent elintéztünk, és ettől annyira nyugodtnak éreztem magam a saját otthonomban – sokkal jobb volt, mint egy hagyományos babaváró. Ha nem akarsz babavárót, vagy ha ez a harmadik vagy negyedik gyereked, rendezz inkább fészekrakó partit!”

Via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top