nlc.hu
Baba

2023-as sztárbabák nevei

Ezt jelentik az idén született magyar sztárbabák nevei

Nem árulunk el nagy titkot azzal, hogy egy-egy keresztnév gyakoriságát még mindig erőteljesen befolyásolják a hazai sztárok névadási szokásai.

Ha visszanézzük, hogy mikor nőtt meg ugrásszerűen egy adott lány- vagy fiúnév népszerűsége szinte a semmiből, ki is derül, melyik híresség csemetéje hozta azt divatba.

kislány rakétával a hátán

A Lara (az immár 20 éves Schobert Larának köszönhetően), a Natasa és a Zselyke (a 10 esztendős Berki Natasa Zselyke nyomán) is szuper példa ezekre a lányoknál, pont úgy, mint a fiúknál a Benett, amit Sebestyén Balázs és felesége, Viki tettek hihetetlenül népszerűvé itthon még 2009-ben.

Ördög Nóriék kisfia, Vencel is berobbantotta a nevét: mielőtt világra jött volna, a felkapott nevek listájának közelébe sem ért ez a férfinév, azóta viszont bérelt helye van a gyakori fiúnevek között (tavaly például egészen a 61. helyig tornázta fel magát).

A dupla lánynevek népszerűségéért igen sokat tett az azóta külön utakon járó Tóth Gabi és Krausz Gábor: kislányuknak a két különálló utónévből összeolvadt Hannaróza nevet választották, amihez még egy második nevet is hozzátettek, méghozzá a Máriát. 

Már most látni a befutókat

Sztárbabákból szerencsére az idei évben sem volt hiány, a fenti tendenciát követve pedig szinte biztosra vehetjük, hogy a nekik választott keresztnevek közül több is előre tör majd a legnépszerűbb keresztnevek friss Top100-as listájában.

Megnézem
Összes kép (10)

Nyitókép: Fotocentrál.hu

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top