nlc.hu
Család kedvencei

Magyar városok adventi vásárai

Eddig lesznek nyitva a magyar városok adventi vásárai

Az adventi vásárok a karácsonyi időszak legklasszabb eseményei. Már minden nagyobb város főterén belevethetjük magunkat az adventi forgatagba. Mettől-meddig lesznek nyitva a városokban az adventi vásárok? Nézzük!

Családi programok, kézműves áruk, forralt bor, puncs és kürtöskalács sem hiányozhat az ünnepi hangolódáshoz, ezek pedig mindig megtalálhatóak egy helyen, az adventi vásárokban.

Nézzük, meddig lesznek nyitva a nagyobb városok adventi vásárai!

Budapest

  • Közel száz hazai kézműves kiállító, igazi gasztrokalandok, korcsolyapálya, szívmelengető programok és meglepetések várják azokat, akik kilátogatnak a Szent István térre. 2023. november 17-től 2024. január 1-jéig vár mindenkit az Adventi Ünnep a Bazilikánál!
  • Varázslatos hangulat és különleges programok várják Óbudán, a Főtéren az ünnepekre hangolódókat, december 1. és 23. között.
  • A budapesti Vörösmarty téri karácsonyi vásár neve és a hazai kézműves kiállítók szívvel-lélekkel készített portékái mára már összeforrtak. November 17-től egészen december 31-ig várják a látogatókat.
Adventi vásárok nyitvatartása

(Fotó: Getty Images)

Pécs

A XII. Adventi kézműves- és mesevásár 2023. december 1–24. között vár mindenkit szeretettel Pécsett a Széchenyi téren, változatos zenei- és gyerekprogramokkal, gasztroudvarral, kézműves vásárral és fényfestéssel.

Debrecen

Debrecen fenyőfája mindig egy helyi felajánlásának köszönhetően érkezik a karácsonyi belvárosba. Idén Mohácsiné Tőkés Tünde és családja ajándékozta a városnak a 14 méter magas ezüstfenyőt, amit 16 500 égő és megannyi gömb, girland, karácsonyfa dísz öltöztet ünnepi ruhába. A Kossuth téren egészen december 23-ig várják az ünnepekre készülődőket az árusok szebbnél szebb portékáikkal.

Szeged

Szegedi Karácsonyi Hetek december elsejétől 24-ig tart majd az ünnepi a Dóm téren. A Dóm téren 2000-ben szervezték az első adventi kézműves-vásárt, a rendezvény pedig az évek során a helyiek és a turisták kedvelt találkozóhelyévé vált.

Adventi vásárok nyitvatartása

(Fotó: Szegedi Karácsonyi Hetek/Facebook)

Győr

A Győr Karácsonyi Vásár minden évben több helyszínen kerül párhuzamosan megrendezésre a folyók városának legemblematikusabb terein. A Győri Karácsonyi Vásár fő helyszínének a Széchenyi tér van kinevezve, ahová december 6-án érkezik a Mikulás, valamint kisvasút, állatsimogató, betlehem és adventi gyertyagyújtások is várják a látogatókat. A Széchenyi téren és a Megyeháza téren kézműves vásár, a Dunakapu téren pedig tűzzsonglőr bemutatók kapnak helyet bizonyos napokon a felállított óriáskerék, a dodzsempálya és a karácsonyi körhinta mellett. December 23-ig várják a látogatókat a szervezők.

Sopron

Változatos ünnepi programokkal várják a helyieket és a városba látogatókat az adventi időszakban Sopronban. December 1-jétől december 24-ig tart az ünnepi kavalkád, több helyszínen. A vásár szíve a Szentháromság-szobor lábánál lesz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top