nlc.hu
Család kedvencei

30 legjobb magyar karácsonyi dal

Hangolódj a karácsonyra ezekkel a magyar dalokkal!

Közeledik a karácsony, így illene összeállítani a tökéletes lejátszási listát. Most kihagyhatjuk ezt a lépést, mert mi összegyűtjöttük a legjobb magyar dalokat!

Már november közepe óta szivárognak a karácsonyi dallamok, bármerre járunk. Egyesek teljesen lázba jönnek ettől, mások pedig még jobban megutálják a karácsonyt megelőző felfordulást. Ha karácsonyi dalokról van szó, akkor minden évben rongyosra hallgatjuk Mariah Carey híres All I Want For Christmas Is You dalát. Talán a könyökünkön jön ki, de ha nem csendülne fel minden boltban, akkor biztosan hiányozna. Pont ahogyan szigorúan újra kell néznünk az összes Reszkessetek betörök filmet is, hiszen másképp nem teljes a karácsony.

Piros terítőn CD karácsonyi dalokkal, ajándékkal, cukorrúddal és fejhallgatóval.A karácsonyi daloknak is megvan a helye meg ideje, sütögetés vagy díszítés közben, esetleg az ünnepi vacsora mellett. Ezek a dalok nem csupán dallamok és szövegek – ezek az érzelmek és emlékek hordozói, melyek visszarepítenek az ünnepi hangulatba és a szeretet erejével töltik meg a szíveket. Vagy egyszerűen csak egy jó dal és szívesen hallgatjuk. Nem kell a zenehallgatásnak különösebb indokot adni, mert a lényeg úgyis egy: érezzük jól magunk tőle!

Magyarország gazdag zenei hagyományokkal rendelkezik, amelyek között természetesen számos olyan dal található, melyek az ünnepi időszakhoz kötődnek. Ebben a cikkben összegyűjtöttük Magyarország legkedveltebb 30 karácsonyi dalát, melyek minden évben visszatérő kedvencekké válnak a családok körében, és hozzájárulnak az ünnepi hangulat megteremtéséhez.

Készítsük elő a lejátszókat és vágjunk bele a karácsonyi zenehallgatásba!

A klasszikus dalok

Ezek olyan dalok, amelyeket mindenki ismer és mindenki kívülről tud. A karácsonyi készülődés közben talán kétszer is meghallgatjuk őket, de fel sem tűnik, mivel annyira megszoktuk már őket.

  1. Mennyből az angyal
  2. Pásztorok, pásztorok örvendezve
  3. Happy Gang: Szent Karácsony
  4. Bojtorján: Csengőszó
  5. Zámbó Jimmy: Szent karácsony éjjel
  6. Demjén Ferenc: Legyen ünnep
  7. Crystal: Kis karácsony, nagy karácsony
  8. Weöres Sándor: Száncsengő (versfeldolgozás)
  9. Koncz Zsuzsa: Betlehemi Királyok
  10. Pásztorok, keljünk fel!

A jól ismert dallamok

Piros borítójú kottásfüzet.

Fotó: Unplash

Az alábbi dalokat is biztosan hallottuk már egyszer, hiszen ezek nélkül nem teljes a karácsony sem. Nem annyira népszerűek, mint az előzőek, azonban ha eléggé elmélyedünk a karácsonyi zenékben, akkor biztosan felcsendülnek ezek a dallamok is.

  1. Neoton Familia: Ha elmúlik karácsony
  2. Pintér Béla: Gyere el a jászolhoz
  3. TNT: Fehér karácsony
  4. Halász Judit: Karácsony ünnepén
  5. Josh & Jutta: Szép karácsony
  6. Zséda: A szürke patás
  7. Cserháti Zsuzsa: Karácsonyi Dal
  8. Bagossy Brothers Company: Esti Ének
  9. Piramis: Kívánj igazi ünnepet
  10. Gájer Bálint: Legyen hó

Táncolós karácsony

Amikor már minden ajándékot kicsomagoltunk, mindenki elfogyasztotta az ünnepi vacsorát és kipihente a kajakómát, akkor jöhetnek a bugisabb dalok. A karácsonyi dalnak nem kell lassúnak és meghittnek lennie ahhoz, hogy remek hangulatot teremtsen és békésen tölthessünk időt szeretteinkkel.

  1. Zséda: Esik a hó
  2. Erica C. & Robby D.: Mr. Hóember
  3. Bereczki Zoltán: Ez lesz az a Karácsony
  4. Lóci Játszik, Tóth Andi, Nánásiék: Nekem a karácsony
  5. Fenyő Miklós: Fenyő nélkül nincs karácsony
  6. Szekeres Adrien: Száncsengő csilingel
  7. Csondor Kata, Vastag Csaba, Kökény Attila: Add tovább
  8. Budapest Bár, Szalóki Ági: Jön a Fehér Karácsony
  9. R Go: Karácsony éjje
  10. Jáger Attila, László Attila: Hull A Pelyhes Fehér Hó

Aki szeretne további karácsonyi zenéket hallgatni, annak javasoljuk ezt a Spotify lejátszási listát, hiszen minden klasszikus és hangzatos karácsonyi dalt megtalálhatunk rajta. Amennyiben tehetjük, menjünk el karácsonyi koncertekre, hallgassunk kórusokat, így biztosan karácsonyi hangulatba kerülünk. Élvezzük az ünnepi dalokat és legyünk önfeledtek a szeretet ünnepén!

(Fotó: Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top