Család

Tiszta lakásba a babát!

A csecsemõk immunrendszere sokkal gyengébb, mint a felnõtteké. Nem véletlen, hiszen az anyaméhben a mama immunrendszere megvédte õket mindenféle támadástól. Születésük után viszont már egyedül kell megbirkózniuk a külsõ hatásokkal.





Ez persze nem jelenti azt, hogy a kisbabák minden létező betegségen átesnek. Először is védi őket az anyatej, hiszen ez az immunrendszer legjobb támogatója és fejlesztője.

Nagyon fontos, hogy segítsük őket azzal, hogy megpróbáljuk elkerülni a kórokozók egy részével való kapcsolatba kerülést. Ennek legjobb eszköze, ha rendszeresen és alaposan kitakarítjuk a lakást. Ha pedig erre kisbabás mamaként nincs erőd vagy lehetőséged, kérd meg a hozzátartozóidat, barátnőidet, hogy néha segítsenek ki.

A levegőt is tisztán kell tartani, ezért a portalanítást ne feledd el! A gyakori törölgetés eltünteti a port, különösen, ha betartod azt a szabályt, hogy felülről haladj lefelé. Nem árt arra is felkészülni, hogy a babák bizony mindenhová nagyon gyorsan bejutnak. Még a hideg köves fürdőbe, konyhába is. Ha a megfázás réme nem fenyeget, akkor is figyelj arra, hogy gyakran fertőtlenítsd a felületüket Domestossal, így ott sem szednek össze fertőzést a kicsik.





A gyerekszobába ne kerüljön szőnyegpadló, csak mosható szőnyeg, és a függönyt is lehessen mosni. A levegő pedig mindig legyen kellően párás, de ne túlságosan. Ha ehhez párologtatót használsz, ne felejtsd el azt időnként kifertőtleníteni, mert a gombák és baktériumok jól érzik magukat benne.





A gyerek bútorait is fertőtlenítsük néha lemosással, és az ágybetéteket rendszeresen porszívózzuk.

Ha ezeket betartjuk, biztosak lehetünk benne, hogy gyerekünk a lehető legkevesebb és legenyhébb betegséget kapja el. 









A fertőtlenítőszereket biztonságosan alkalmazd! Használat előtt mindig olvasd el a címkét és a használati utasítást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top